GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έκτακτο: Ποινική δίωξη στην Σαββαΐδου για τον Ειδικό Φόρο ΤV

   Για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος επειδή έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια από αυτήν που προβλέπει ο νόμος...

   Για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος επειδή έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια από αυτήν που προβλέπει ο νόμος προκειμένου να αποδώσουν στο δημόσιο το 20%.
Σύμφωνα με το newsbomb.gr, ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.

Το αδίκημα παρουσιάζεται να αφορά στο ότι η  κ. Σαββαίδου, στις 12 Ιανουαρίου 2015, λίγες ημέρες  πριν τις βουλευτικές εκλογές, με απόφασή της έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια από αυτήν που προβλέπει ο νόμος προκειμένου να αποδώσουν στο δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Ειδικότερα, ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο δημόσιο την 2η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου.

Η απόφαση της 12ης  Ιανουαρίου από την κ. Σαββαίδου , η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, προέβλεπε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί  μέχρι την 20η  Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους. Η προκαταρκτική έρευνα για τη κ. Σαββαίδου άρχισε μετά από μήνυση δικηγόρου που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Πηγή: Media business