GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Άμεσα το νομοσχέδιο για τις άδειες”

   Σε στάση αναμονής και ανησυχίας οι επιχειρηματίες αλλά και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της χώρας ιδιαίτερα στην περιφέρεια.     Στο τραπέζι...

   Σε στάση αναμονής και ανησυχίας οι επιχειρηματίες αλλά και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της χώρας ιδιαίτερα στην περιφέρεια. 

   Στο τραπέζι και το ερώτημα με τον εξορθολογισμό του νόμου “περί πνευματικών δικαιωμάτων”. Τι θα αποφασίσει η Κυβέρνηση; 

     Αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα κανάλια. Για εξορθολογισμό της διαφημιστικής αγοράς μετά από σχετικό διάλογο έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας.
Άμεσα μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε  ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, εκφράζοντας παράλληλα την απαισιοδοξία του για το αν άπαντες, όλα τα πολιτικά κόμματα, επιθυμούν και βάλουν πλάτη να μπει μία τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.

«Τέτοιου τύπου ανισορροπίες και μια κατάσταση διαρκούς παράτασης του τοπίου του ακανόνιστου, ομολογώ πως θα περίμεναν να καταλάβουν πως ούτε για το προσωπικό συμφέρον της συντηρητικής παράταξης, είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπρόσθετα, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός τόνισε πως στο νομοσχέδιο υπάρχει πρόνοια για θέσεις εργασίας με πλήρη απασχόληση :«Προκρίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση το επιχείρημα της απασχόλησης των δημοσιογράφων. Υπάρχει πρόνοια για  διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, ας μη χρησιμοποιήσει η ΝΔ αυτό το επιχείρημα. Εμείς αυτή την κίνηση την κάνουμε για να υπάρξει μία κανονικότητα, για να έχουμε σχήματα επιχειρηματικά βιώσιμα και διαφανή. Να βεβαιωθούμε πως οι όροι δανειοδότησης των ΜΜΕ θα είναι ίδιοι με αυτούς των άλλων επιχειρήσεων, δεν είναι δυνατόν να έχουν προνομιακή μεταχείριση».
Τέλος, όσον αφορά  την διαφημιστική αγορά στα ΜΜΕ, σημείωσε πως πρέπει να γίνει εξαντλητική κουβέντα για εξορθολογισμό της αγοράς και να συζητήσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά τίποτα δεν θα γίνει βιαίως και χωρίς διάλογο.