GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε Ροδόπη Ξάνθη και Έβρο επιτυχίες της αστυνομίας στην καταπολέμηση του εγκλήματος

Χειροπέδες στον διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 26 μη νόμιμους μετανάστες     Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, ...

Χειροπέδες στον διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 26 μη νόμιμους μετανάστες

    Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης στην διασταύρωση Φαναρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες. 

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και ένα  κινητό τηλέφωνο.  

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.  

  Σύλληψη 41χρονου ημεδαπού για κατοχή και πώληση λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. 

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο κατάστημά του δράστη, τον εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 477 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. 

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.


Στον Έβρο εξιχνιάστικε διάρρηξης οικίας  και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, διάρρηξη οικίας, που διαπράχθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 5-5-2015 έως 4-7-2015, σε χωριό του Έβρου. 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 ημεδαπών, ηλικίας 17 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξαν οικία, στις Καστανιές Έβρου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.  
Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.


Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές οχημάτων, τετελεσμένες και σε απόπειρα και 2 διαρρήξεις επιχειρήσεων στο νομό Ροδόπης 

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και φθορές και άλλοι 2 για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 4 κλοπές οχημάτων, τετελεσμένες και σε απόπειρα και 2 διαρρήξεις επιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν, την 29/30-9-2015, στο νομό Ροδόπης. 

Συνελήφθησαν, χθες (1-10-2015) τις πρωινές ώρες, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 18, 17 και 16 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και φθορές. 

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται άλλοι τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 52, 42 (γυναίκες) και 47 (άντρας) ετών, γονείς των ανήλικων δραστών, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, δύο εκ των οποίων (η 52χρονη και ο 47χρονος) εντοπίσθηκαν, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Κομοτηνή και συνελήφθησαν.    

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 18, 17 και 16 ετών, την 29/30-9-2015, αφαίρεσαν, από την πόλη της Κομοτηνής, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα και από αύλειο χώρο επιχείρησης δύο οχήματα (1 Ι.Χ.Φ. – 1 Ι.Χ.Ε.), ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από τον ίδιο χώρο ακόμη ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Προέκυψε επίσης ότι οι δράστες, την 30-9-2015, διέρρηξαν δύο (2) επιχειρήσεις, στο νομό Ροδόπης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους 2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορα προϊόντα.   

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν τα παραπάνω αφαιρεθέντα οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. 

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές και εμπρησμό, ενώ, την 10-7-2015, είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν και έκτοτε αναζητούνταν. 

Επισημαίνεται επιπλέον ότι ο 18χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία, ενώ ο 16χρονος για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.