GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξημερώνουν δύσκολες μέρες για τον περιφερειακό τύπο

 Συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες εμπλεκόμενους με τον περιφερειακό έντυπο τύπο είχαν μέλη του προεδρείου της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχια...

 Συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες εμπλεκόμενους με τον περιφερειακό έντυπο τύπο είχαν μέλη του προεδρείου της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου μεταφέροντας την αγωνία ιδιοκτητών και εργαζομένων στον περιφερειακό τύπο. 

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου βρέθηκαν στην Αθήνα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. Αντώνης Μουντάκης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Σπύρος Λάτσας και η ειδική γραμματέας Σμαρώ Γιαννούλη, και είχαν συναντήσεις με: 

*Τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον οποίο έθεσαν θέματα που αφορούν από κοινού τις εβδομαδιαίες περιφερειακές εφημερίδες και τους Ο.Τ.Α., όπως τον τρόπο διανομής των προγραμμάτων διαφημιστικής προβολής των Περιφερειών, από τα οποία οι εφημερίδες - μέλη της Ε.Ι.Ε.Τ. δεν λαμβάνουν τα ποσά που τους αναλογούν (σ.σ.: Η Ένωση μας θα ζητήσει από όλες τις Περιφέρειες -άμεσα και εγγράφως- απολογισμό για τα έτη 2014 και 2015). Επίσης, οι εκπρόσωποι της Ε.Ι.Ε.Τ. συζήτησαν με τον κ. Κουρουμπλή το θέμα των δημοσιεύσεων των Ο.Τ.Α. και τις καθυστερήσεις εξόφλησης αυτών. 
Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. ότι θα μελετήσει το υπόμνημα που του κατέθεσαν και όλα τα θέματα που απασχολούν τον εβδομαδιαίο περιφερειακό τύπο θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

*Την πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κ. Γιώτα Αντωνοπούλου, η οποία ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ε.Ι.Ε.Τ. για την πορεία του Αγγελιοσήμου, ενώ επισήμανε ότι τυχόν κατάργηση του θα προκαλέσει, χωρίς λόγο, δημοσιονομική επιβάρυνση στο κράτος. Η κ. Αντωνοπούλου παρέδωσε στους εκπροσώπους της Ε.Ι.Ε.Τ., Έκθεση - Μελέτη Νομικής Αξιολόγησης με τίτλο: "Αυτοτέλεια του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και ιδιοτυπία ασφαλιστικού πόρου του Αγγελιοσήμου", η οποία -μαζί με την έκθεση - οικονομική μελέτη της εταιρείας Sany Consulting-, τεκμηριώνει τη θέση του ασφαλιστικού οργανισμού των ΜΜΕ ότι "το αγγελιόσημο αποτελεί «ανταποδοτικό τέλος», κάτι που έχουν αποδεχθεί νομικά και τα αρμόδια όργανα του κράτους. Το αγγελιόσημο αντικαθιστά την εργοδοτική εισφορά και ως εκ τούτου τυχόν κατάργησή του αντιστρατεύεται τις υποχρεώσεις τις οποίες η χώρα έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεννόησης».
Να σημειωθεί ότι μετά την συνάντηση με την πρόεδρο του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και με βάση τα παραπάνω, η Ε.Ι.Ε.Τ. ανέλαβε να συντάξει υπόμνημα το οποίο θα αποστείλει προς όλες τις Ενώσεις Τύπου έτσι ώστε να κατατεθεί αυτό από κοινού στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.  

*Τον πρόεδρο της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (Ε.Δ.Ι.Π.Τ.) κ. Μιχάλη Σαββάκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν και τις δύο Ενώσεις. Επίσης, ο κ. Σαββάκης έκανε γνωστό στην αντιπροσωπεία της Ε.Ι.Ε.Τ. ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα αναγνωσιμότητας και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αφορούν τον Περιφερειακό Τύπο που διενεργεί γνωστή εταιρεία για λογαριασμό της Ε.Δ.Ι.Π.Τ. και τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τον Νοέμβριο.