GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διαλύουν το Νοσοκομείο της Ξάνθης

“… είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε όλα τα προγραμματισμένα εδώ και καιρό ραντεβού στο Τακτικό Νευρολογικό Ιατρείο και στο Νευροφυσιολογ...

“…είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε όλα τα προγραμματισμένα εδώ και καιρό ραντεβού στο Τακτικό Νευρολογικό Ιατρείο και στο Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο για τον Οκτώβριο και Νοέμβριο και μέχρι νεοτέρας.” 

Τα λόγια και η γραπτή αγωνία του διευθυντού της νευρολογικής κλινικής(sic) του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Δημητρίου Νικηφορίδη απευθυνόμενος με εγραφη επιστολή που έστειλε διά του τύπου στους πολίτες και πολιτικούς άρχοντες της Π.Ε. Ξάνθης. Η επιστολή Νικηφορίδη έρχεται ως συμπλήρωμα στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχοντα σχέση με την υγεία και το νοσοκομείο Ξάνθης.

Διαβάζοντας την επιστολή διαπιστώνουμε ότι έρχονται πολύ χειρότερες μέρες για την παροχή υγείας από τις δημόσιες υπηρεσίες με κορωνίδα το νοσοκομείο Ξάνθης.

Το πλήρες και αποκαλυπτικό κείμενο του κ. Νικηφορίδη επισημαίνει:
«Ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ της διαρκούς υποβάθμισης του Νοσοκομείου Ξάνθης (ΓΝΞ), έρχεται να προστεθεί με τη σημερινή απόφαση του αρμόδιου ΥΠΕαρχη κ. Πλωμαρίτη (https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A07%CE%9A%CE%9F%CE%A11%CE%9F-%CE%9D0%CE%98?inline=true) να διατεθεί επικουρικός γιατρός του Νευρολογικού Τμήματος του ΓΝΞ για κάλυψη ενεργών εφημεριών της υποστελεχωμένης Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας (ΓΝΚ). Πράγμα που μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι, με τα ρεπό μετά τις εφημερίες και τις συνεχείς μετακινήσεις, θα απουσιάζει για πάνω από μισό μήνα από τα κύρια καθήκοντά της στο ΓΝΞ. Τη στιγμή μάλιστα που, καλύπτει το κενό που αφήνει η συνεχιζόμενη για τρίτη χρονιά απόσπαση της Επιμελήτριας, η οποία ενώ διατηρεί την οργανική της θέση στο ΓΝΞ, προσφέρει τις υπηρεσίες της στο «ΑΧΕΠΑ»! Κι ενώ υπήρχε άλλη προφανής, λογική και ρεαλιστική λύση* για την κάλυψη των αναγκών του ΓΝΚ, προκρίθηκε εκ νέου η ουσιαστική διάλυση των δραστηριοτήτων ενός κρίσιμου Τμήματος για τη λειτουργία ολόκληρου του Νοσοκομείου Ξάνθης, το οποίο όσο θα διαρκεί η προαναφερόμενη απόφαση, θα λειτουργεί με τον έναν από τους τρεις διορισμένους σ’ αυτό γιατρούς.

Αν το παραπάνω συνδυαστεί και με την «επιστράτευση» των Γενικών Γιατρών για να καλύψουν καταχρηστικά τις σοβαρές ελλείψεις ειδικευομένων, κυρίως όσον αφορά στη λειτουργία της καρδιάς κάθε Νοσοκομείου, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και την απασφαλισμένη χειροβομβίδα της λήξης της θητείας των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών στις 31/12/2015, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η εκτίμηση περί της πορείας συρρίκνωσης του Νοσοκομείου Ξάνθης (ίσως του καλύτερου, αναλόγου μεγέθους, επαρχιακού Νοσοκομείου πανελληνίως προ κρίσης) σε επίπεδα Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, σε λίγο δεν θα απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Για την ώρα, λυπούμαστε που είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε στο μεγαλύτερο θύμα αυτής της ιστορίας, τους πολίτες του Νομού Ξάνθης και να τους ενημερώσουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε όλα τα προγραμματισμένα εδώ και καιρό ραντεβού στο Τακτικό Νευρολογικό Ιατρείο και στο Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο για τον Οκτώβριο και Νοέμβριο και μέχρι νεοτέρας.
Με εκτίμηση
Νικηφορίδης Γ. Δημήτριος
Σε συνεννόηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης και την 
Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Ξάνθης
*Στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερομένου για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες.»

Το ερώτημά μας είναι, ποιοι θα ενδιαφερθούν και ποιοι θα προσπαθήσουν θέτοντας εαυτόν επί της ουσίας στην υπηρεσία των πολιτών από τους “Αρ
χοντες” για την περιφρούρηση του δικαιώματος να συνεχίσει να υπάρχει επαρκής δημόσια υγεία;
Ίδωμεν…..