Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

Φτάνει πια. Αγανάκτηση και οργή στην επιστολή- απάντηση του δημάρχου Τοπείρου

Η απάντηση του δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου είναι εξόχως αποκαλυπτική στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας με εκατέρωθεν επιστολές, δηλώσεις και αντεγκλήσεις για την έως τώρα διοίκηση Μίχογλου που μετράει δεκατέσσερις μήνες στον δήμο Τοπείρου στην Ξάνθη.

Η έως τώρα δημοτική αρχή έχει να αντιμετωπίσει την πλήρη ανυπαρξία μιας δομής σύγχρονης και απαιτητικής στις τεχνικές υπηρεσίες. Χρέη και οικονομικές υποχρεώσεις άμεσα απαιτητές που κληρονόμησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή υπό τον κ. Χατζηευαγγέλου και τις υποδομές του δήμου όπως οδοποιία, αποστραγγιστικά, διαχείριση αποβλήτων σχολικά συγκροτήματα αλλά και τα χρέη στις θυγατρικές εταιρείες του δήμου να πνίγουν κάθε αναπτυξιακή ….σκέψη.

Μέσα σ’ όλα αυτά και ο καθημερινός “πόλεμος δηλώσεων” από πλευράς της αντιπολίτευσης που βλέποντας να χάνει τα πολιτικά ερείσματα στην κοινωνία του δήμου αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έκπληκτοι παρακολουθήσαμε την εξιστόρηση των λόγων που οδήγησαν την επί κεφαλή της αντιπολίτευσης κας. Μαρίας Καραλευθέρη σε παραίτηση πριν καν κλείσει τον ένα χρόνο παραμονής της στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, την άδειασαν οι ίδιοι οι δικοί της σύμβουλοι επανειλημμένα σε κρίσιμες ψηφοφορίες συντασσόμενοι με τις επιλογές του δημάρχου. 

Παρ όλα αυτά πρόσφατες δηλώσεις θέλουν την επανάκαμψη της κας  Καραλευθέρη στην ενεργό πολιτική, απόφαση που προκαλεί πολλά και κρίσιμα ερωτηματικά ως προς την κινητοδότηση των παραμέτρων της απόφασης.

Σ΄ αυτό το κλίμα των έως τώρα σημαντικών λειτουργικών προβλημάτων και των πολιτικών αντιφατικών επιλογών από πλευράς της αντιπολίτευσης που οι καλά γνωρίζοντες τα του δήμου θεωρούν εν τέλει είναι αγώνας για την ανάδειξη αυτού του ονόματος που θα επικρατήσει ως επί κεφαλή της αντιπολίτευσης στην ισχυρή διοίκηση Μίχογλου.

Η τελευταία απαντητική επιστολή Μίχογου λέει:
"Τελικά αποκαλύφθηκαν πολλοί “λαγοί” στον Δήμο μας όπως φαίνεται. Η λαϊκή παροιμία λέει στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. 
Τι να απαντήσουμε στον κ. Χαραλαμπίδη, που αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας, για τα χρήματα που καταφέραμε και τους δώσαμε και θεωρούμε ότι αυτό μας τιμά σαν Δημοτική Αρχή καθώς οι σύλλογοι προάγουν και  έννοιες όπως  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΗΘΗ & ΕΘΙΜΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ – ΙΣΤΟΡΙΑ! Εάν δεν  καταλαβαίνει τις έννοιες αυτές παρότι ήταν μάλιστα νομικός σύμβουλος στην ΕΠΣ Ξάνθης, άρα ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό,  να του θυμίσουμε δε ότι και ο ίδιος  ψήφισε τις επιχορηγήσεις στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα ομόφωνα.
Όσο για τις προσλήψεις σαν να μην γνωρίζει ότι εδώ και χρόνια ότι δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα. Όσο για ειδικούς συνεργάτες και μηχανικούς και να προσλαμβάναμε δεν θα είχαν δικαίωμα υπογραφής, κάτι που εμείς χρειαζόμαστε για τις προγραμματικές συμβάσεις. Προσπαθούμε σαν Δήμος με τα πενιχρά μέσα που έχουμε να βοηθήσουμε τους Δημότες μας, να κάνουμε μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα τους πολύ αναγκαίες λόγω των επικείμενων βροχοπτώσεων και των προβλημάτων που δημιουργούν στα χωριά του Δήμου. Και αντί να βοηθήσουν στο έργο αυτό,  δεχόμαστε επίθεση ακόμη και  από αυτούς που δεν έκαναν τίποτε όλα αυτά τα χρόνια παρόλα τα χρήματα και τις επιδοτήσεις που διαχειρίστηκαν.  Αν ήσασταν Δήμαρχος κ. Χαραλαμπίδη θα κάνατε τον Δήμο  Παρίσι!  πιθανώς μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Εμείς συνεργαζόμαστε με ειδικευμένες  εταιρείες που μας ενημερώνουν για τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά  προγράμματα. Καλό θα είναι να είστε τακτικά παρών στα Δημοτικά Συμβούλια και στην Οικονομική επιτροπή που είστε μέλος για να ενημερώνεστε. 
Όσο για τον κατά φαντασία αρχηγό κ. Κιλικιώτη Άγγελο θα ήταν καλό να συγκεντρώσει  τις υπογραφές της αντιπολίτευσης που χρειάζονται για να μιλάει,  να παρουσιάσει τα έργα που έγιναν στον Δήμο όσο ήταν ο ίδιος Πρόεδρος της Ύδρευσης επί Χατζηευαγγέλου. Εμείς προχωράμε στις  3 δημοπρατήσεις  έργων  για  το πρόγραμμα των 2.500.000 € προκειμένου να αλλάξει όλο το δίκτυο σωληνώσεων της ύδρευσης του Δήμου Τοπείρου,  έργο που δεν έγινε ποτέ επί εποχής του κ. Κιλικιώτη και του κ. Χατζηευαγγέλου, καθώς έργα Αγροτικής οδοποιίας όπου έχουν γίνει 3 δημοπρατήσεις και άλλες μικρές παρεμβάσεις στον Δήμο μας
Αυτά προς το παρόν."
ThrakiToday.com

ThrakiToday.com

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.