GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Άφραγκος ομογενής ήθελε να… ενισχύσει την Λέσβο και Χάλκη...

    Άφραγκος ομογενής ήθελε να… ενισχύσει την Λέσβο με πλαστή επιταγή 75 εκατ. δολαρίων Μια κακόγουστη φάρσα σκάρωσε ένας απένταρος ομογ...

    Άφραγκος ομογενής ήθελε να… ενισχύσει την Λέσβο με πλαστή επιταγή 75 εκατ. δολαρίων
Μια κακόγουστη φάρσα σκάρωσε ένας απένταρος ομογενής στην πολύπαθη δημοτική αρχή Λέσβου, στην οποία έστειλε επιταγή ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ως ενίσχυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις ροές δεκάδων χιλιάδων φυγάδων στο νησί, μόνο που ήταν πλαστή!

   Ο «μεγαλόψυχος», πλην όμως… απένταρος, Βασίλειος Βασιλειάδης, με καταγωγή από την Κάρπαθο, που ζει μόνιμα στη Βαλτιμόρη «ξαναχτύπησε»!

      Κατά την πάγια τακτική του ο υπερήλικας, κάθε φορά που μαθαίνει πως κάποιος στην Ελλάδα έχει ανάγκη, στέλνει μια πλαστή επιταγή. Κάτι που, βέβαια, έκανε παλαιότερα με πραγματικές επιταγές όταν είχε λεφτά…

      Η επιταγή, όμως, με το ιλιγγιώδες ποσό των 75 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, δυστυχώς δεν ήταν αληθινή.

     «Πήραμε την επιστολή και την επιταγή του Βασίλειου Βασιλειάδη. Πληροφορούμενοι το τι συμβαίνει απλά χαμογελάσαμε με πίκρα» ανέφερε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, και συμπλήρωσε «ας ελπίσουμε όμως ότι δεν θα χαμογελάσουμε με πίκρα, όχι από τη φάρσα ενός υπερήλικα αλλά από την διάψευση των όσων πραγματικά μας έχουν υποσχεθεί, ώστε να αντιμετωπίσουμε σαν τόπος τα τεράστια προβλήματα που στο όνομα της Ευρώπης έχει η Λέσβος μόνη της να σηκώσει στην πλάτη της».

Ποιος είναι ο Βασίλης Βασιλειάδης

Ο Βασίλειος Βασιλειάδης, κατάγεται από την Κάρπαθο και ζει μοναχικά στη Βαλτιμόρη. Μέχρι πριν κάποια χρόνια διατηρούσε επιχειρήσεις, και ζούσε με την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Πριν καιρό πήρε διαζύγιο με τη σύζυγό του, γεγονός που τον επηρέασε βαθιά, αφού υπέστη ψυχικό κλονισμό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ψυχολογική κλινική.

Αν και απένταρος, μοιράζει επιταγές – χωρίς αντίκρισμα – σε όποιους το έχουν ανάγκη. Κάθε φορά που μαθαίνει ότι κάποιοι χρειάζονται βοήθεια στέλνει και από μια επιταγή με μεγάλα ποσά, όπως έκανε την περίοδο της δόξας του.

«Εδώ στη Βαλτιμόρη τον ξέρουμε και όσοι λαμβάνουν τέτοιες επιταγές τις αγνοούμε», επεσήμανε ένας από τους συμπατριώτες του.

Παλαιότερα, ανήμερα του μνημόσυνου ενός επιστήθιου φίλου του, έστειλε στη χήρα και στην οικογένεια του εκλιπόντος επιταγή ύψους 100.000 δολαρίων. Η οικογένεια τον λυπήθηκε και αγνόησε την επιταγή.

Επιταγές είχε στείλε, όμως και στο Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά.

Ο επικεφαλής του Ιδρύματος, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης (πρόκειται για απλή συνωνυμία με τον ομογενή από τη Βαλτιμόρη) μόλις πήρε στα χέρια του την πρώτη επιταγή και είδε το τεράστιο ποσό, επικοινώνησε με την τράπεζα για να μάθει εάν ήταν υπαρκτός ο λογαριασμός και αν υπήρχε αντίκρισμα. Όταν έμαθαν την αλήθεια αγνόησαν την επιταγή και ερεύνησαν περαιτέρω και μάλιστα σε βάθος την υπόθεση.

«Αν και η τράπεζα επέμενε να της στείλουμε την επιταγή για να ασκήσει δίωξη εις βάρος του, εμείς δεν ενδώσαμε διότι είχαμε μάθει την πικρή αλήθεια. Ο συνάνθρωπός μας χρειάζεται τον οίκτο και όχι καταδίωξη», τόνισε ο Δρ. Βασιλειάδης.

Επιταγές του Βασίλειου Βασιλειάδη είχαν παραλάβει και οι Δήμοι Χάλκης, Καρπάθου και Λέρου. Ο δήμαρχος Χάλκης που το είχε πάρει στα χέρια του μια επιταγή ύψους 100.000 ευρώ είχε ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα και είχε ανακαλύψει ποιος και γιατί τους έστειλε το «δωράκι», το οποίο φυσικά δεν είχε κανένα αντίκρισμα. «Για εμάς» ωστόσο δήλωνε ο δήμαρχος «η ιστορία μοιάζει με ανέκδοτο και μας κάνει απλά να χαμογελάμε».

πηγή : www.SofiaTimes.com