GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απάντηση από τον δήμαρχο Αβδήρων Τσιτιρίδη στον Τσολακίδη

    Έ ντονη η αντίδραση του δημάρχου Αβδήρων κ. Γιώργου Τσιτιρίδη στο όσα του προσάπτει με επιστολή του που διένειμε προ ημερών ο επί κεφα...

    Έντονη η αντίδραση του δημάρχου Αβδήρων κ. Γιώργου Τσιτιρίδη στο όσα του προσάπτει με επιστολή του που διένειμε προ ημερών ο επί κεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Αβδήρων και πρώην δήμαρχος κ Βασίλης Τσολακίδης. Για πρώτη φορά απαντάει σε ένα προς ένα τα σημεία που αναφέρεται οκ. Τσολακίδης, θέματα που απασχόλησαν πολλές φορές και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αβδήρων και κρίνονταν από άκρως σημαντικά έως τα όρια της νομιμότητας για την ολιγωρία των αποφάσεων που δεν ελήφθησαν έως και τώρα. Στην προσπάθειά της  η δημοτική αρχή υπό τον Γιώργο Τσιτιρίδη να βάλει σε τάξη την έως και τώρα “αταξία” προσκρούει στις φραστικές αντιδράσεις των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει η κάθε μια για τους δικούς της πολιτικούς λόγους.

Η απάντηση Τσιτιρήδη απευθύνετε πρωτίστως στους δημότες του δήμου και δευτερευόντως στους άμεσους συντάκτες της επιστολής με την υπογραφή Τσολακίδη και λέει:

1. “Αναφορά σε «μικρορουσφέτια» σε δημότες τα οποία απορρίπτονται από το ελεγκτικό συνέδριο: Προφανώς αναφέρεται σε Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Αρ. Αποφ.:189/26-06-2015) με το οποίο ενέκρινε την δαπάνη για επεκτάσεις ΦΟΠ σε οικισμούς του Δήμου και συγκεκριμένα στην επέκταση ΦΟΠ στην παραλία Μυρωδάτου με το ποσό των 4.400,45€, όπου εξυπηρετεί 6 οικογένειες οι οποίες πλήρωσαν ίδια συμμετοχή στο Δήμο 2.400,00€, ενώ επί της θητείας του με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Αρ. Αποφ.:217/30-07-2014) εγκρίθηκε η δαπάνη για επέκταση ΦΟΠ στην παραλία Αβδήρων ποσού 20.982,78€ (από το camping Μάνδρας προς το Πόρτο Μόλο), για την εξυπηρέτηση  πρώην Δημοτικού του Συμβούλου, που τότε είχαμε καταψηφίσει θεωρώντας το ποσό υπερβολικό.

2. Όσον αφορά τα μεγάλα έργα και τον προγραμματισμό: Ο Δήμος έχει εντάξει και δημοπρατήσει τρία σημαντικά έργα αναπτυξιακής σημασίας για τον Δήμο Αβδήρων, συνολικού προϋπολογισμού 1.861.550,00€, στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007 – 2013) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
               Πρόκειται για δυο έργα ανάπλασης (κατασκευή πεζοδρομίων, ραμπών,    
               τοποθέτηση φωτισμού κλπ) στον οικισμό Μάνδρα και σε οικισμούς της 
              Δημοτικής Ενότητας Σελέρου καθώς και την επέκταση αρδευτικού δικτύου στην  
               ίδια περιοχή.
Ακόμη ο Δήμος Αβδήρων προχωράει  τις μελέτες Επέκτασης και επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυα αποχέτευσης του Σελέρου, την μελέτη για την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου στην Διομήδεια και την μελέτη για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Γενισέας.

3. Για την Κοινωνική πολιτική του Δήμου για την οποία αναφέρετε ότι δεν υπάρχει:
Ο Δήμος  τα Χριστούγεννα του 2014 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Αρ. Αποφ.:364/15-12-2014) ενέκρινε την χορήγηση ειδών διατροφής και καυσόξυλα σε οικονομικά αδύνατους δημότες που κατέγραψε και υπέδειξε η Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, συνολικού ποσού 7.400,00€ και διανεμήθηκαν τρόφιμα και ξύλα σε πάνω από 150 οικογένειες.
Ο Δήμος Αβδήρων συμμετέχει στην Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙΖΩ», στο πλαίσιο των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους».
Επίσης ο Δήμος θα προχωρήσει και στην διανομή ρυζιού, συνολικά 22 τόνους, στα πλαίσια του «Εθνικού προγράμματος δωρεάν διανομής ρυζιού σε απόρους της χώρας».

4. Για την αναφορά στην παιδεία και στα σχολεία του Δήμου:  Ο Δήμος υλοποιεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Γυμνασίου του Πολυσίτου. Το Ειδικό σχολείο στην Γενισέα είχε αποφασιστεί να μεταφερθεί στο σχολείο της Ν. Κεσσάνης για το οποίο έγιναν οι σχετικές μελέτες από την Τεχνική υπηρεσία και  δεσμεύτηκαν τα χρήματα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου αλλά δεν προχώρησε η μεταφορά του σχολείου γιατί δεν το επιθυμεί ο σύλλογος διδασκόντων. Για την στέγη του Γυμνασίου Γενισέας η οποία θέλει επισκευή, οι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας κατέγραψαν τα προβλήματα και βρίσκεται στο στάδιο της ανάθεσης για την επισκευή.

5. Όσον αφορά την έκπληξη του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης και επί 12 χρόνια Δημάρχου του πρώην δήμου Βιστωνίδας και Αβδήρων, για την αναβάθμιση της έδρας του Δήμου την Γενισέα, εκτός από το να καταθέτει αναπτυξιακές προτάσεις καλό θα ήταν να είχε υλοποιήσει και κάποια έργα ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια που τα οικονομικά της χώρας ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, σε αντίθεση με το Σέλερο και τα Άβδηρα τις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, όπου οι πρώην Δήμαρχοι υλοποίησαν πολλά έργα.

6. Σχετικά με την αναφορά στο αποθεματικό του Δήμου: Σήμερα 2/10/2015 στο ταμείο του Δήμου υπάρχουν 2.300.000,00€ όταν στον επίσημο ισολογισμό του 2014 του Δήμου Αβδήρων ήταν 1.580.000,00€ στις 31/12/2013 και έχουν μειωθεί δραστικά οι οφειλές σε προμηθευτές.

7. Όσον αφορά την ανεπάρκεια ως διοίκηση: ποιος μιλάει για ανεπάρκεια διοίκησης όταν έχασε με 61% στις εκλογές του Μαϊου 2014, διέγραψε τους μισούς δημοτικούς του συμβούλους και συνεργάτες γιατί δεν μπόρεσε να έχει την στήριξή τους .

8. Σχετικά με τις απειλές προς τους προμηθευτές: Για ποιες απειλές προς τους προμηθευτές εννοεί, μήπως τον κ. Κούση; Ξεχνάει ότι για το έτος 2013 ζημίωσε παρά τις αντιρρήσεις μας το Δήμο Αβδήρων με το ποσό των 16.000,00€ περίπου για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού όταν υπέγραψε σύμβαση μαζί του με έκπτωση μόλις 1% όταν ο ίδιος προμηθευτής έδωσε έκπτωση 26% το 2015. Μήπως πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας όπως σωστά αναφέρετε σε δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων; Όσο για την προμήθεια 300 λαμπτήρων αξίας 2.196,00€ χωρίς το ΦΠΑ που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2015 ο Δήμος από άλλο προμηθευτή και όχι από τον κ. Κούση , έγινε επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά από τον κ. Κούση, καθώς δεν είχε διαθέσιμη ποσότητα των λαμπτήρων που χρησιμοποιεί ο Δήμος μας και δεν είχε υπογραφεί καμία σύμβαση του εν λόγω προμηθευτή με το Δήμο Αβδήρων και σε καμία περίπτωση δεν ζημιώθηκε οικονομικά ο Δήμος μας.

9. Να σημειώσουμε επίσης ότι ενώ ο κ. Τσολακίδης  ήταν Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ/ΑΜΘ και νυν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ, επέτρεψε να διαμορφωθεί μια κατάσταση η οποία είναι σε βάρος της αναπτυξιακής τροχιάς του Δήμου καθότι προβλέπετε η κατάργηση της εμπορικής δραστηριότητα στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος, η μη αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της Ν. Κεσσάνης, καθώς και η μη πρόβλεψη να ενταχθούν σε σχέδιο πόλης οι παραλιακοί οικισμοί του Δήμου μας. 

10. Να επισημάνουμε τέλος την μείωση των Δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού σε κατοικίες κατά 7% που θα ισχύει από 1-1-2016, μετά την μείωση του τιμολογίου ύδρευσης κατά 20%, με στόχο να ελαφρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός των δημοτών μας, υλοποιώντας έτσι και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Μήπως ξέχασε ο κ. Τσολακίδης ότι προχώρησε σε αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, όταν ήταν Δήμαρχος;”