GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άρχισαν τις "επιθέσεις" οι λαθρομετανάστες από τον Έβρο

Έβρος : Στην Μάνδρα του δήμου Σουφλίου το πρωί της Τετάρτης 7-10-15 συνελήφθη ημεδαπός που μετέφερε τέσσερις παράνομους μετανάστες. Τ...

Έβρος :

Στην Μάνδρα του δήμου Σουφλίου το πρωί της Τετάρτης 7-10-15 συνελήφθη ημεδαπός που μετέφερε τέσσερις παράνομους μετανάστες. Τους παρέλαβε από  παρέβρια περιοχή του Β. Έβρου και θ τους μετέφερε στην Θεσσαλονίκη. Οι τέσσερις παράνομα εισελθόντες στο ελληνικό έδαφος είναι υπήκοοι Ιράκ οι οποίοι και συνελήφθησαν. Κατασχέθηκε το όχημα, και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Ροδόπη :
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 7-10-15 διακινητής, εγκατέλειψε αυτοκίνητο με τους λαθρομετανάστες και τράπηκε σε φυγή για να μην συλληφθεί. Μέχρι στιγμής παραμένει άφαντος ο οδηγός και διακινητής που με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε προσπάθησε να μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη οκτώ λαθρομετανάστες. Όταν διαπίστωσε ότι θα υποβάλλονταν σε αστυνομικό έλεγχο παράτησε αυτοκίνητο και τους λαθρομετανάστες και ….εξαφανίστηκε.
Οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και το όχημα κατασχέθηκε.

Βόρειος Έβρος, Ψαθάδες Ορεστιάδας:
Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης 6-10-2015) στην ευρύτερη περιοχή των Ψαθάδων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 25 και 18 ετών και ένας 46χρονος υπήκοος Δανίας, οι οποίοι προσπάθησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.  

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι οι δύο εξ αυτών, ηλικίας 25 και 18 ετών, μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια καθοδήγησαν, πεζή, στο εσωτερικό της χώρας και τους επιβίβασαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος.
Κατασχέθηκαν :
-  1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
-  1 πλαστική βάρκα
-  το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και 380 λιρών Τουρκίας
- 3 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.