GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τρεις αποχωρήσεις από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.

   Παρέδωσαν τα έδρανά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και τυπικά, μετά την επίσημη δήλωση αποχώρησής τους, τρία μέλη της αξιωματικής α...

   Παρέδωσαν τα έδρανά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και τυπικά, μετά την επίσημη δήλωση αποχώρησής τους, τρία μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλη του συνδυασμού «Κοινωνία Δημοτών».

    Η φήμες περί αποχώρησης των τριών μελών του συνδυασμού με την κατά περίπτω
ση σεναριολογία είδε για πρώτη φορά την δημοσιότητα μόλις ανακοινώθηκαν τα τελευταία αποτελέσματα για τις δημοτικές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι.

    Την Τετάρτη το βράδυ έγιναν και επισήμως γνωστές οι προθέσεις των τριών για την οριστική αποχώρησή τους, ήτοι του επί κεφαλή του συνδυασμού κ. Χρήστου Πούλι-ο, του γιατρού ουρολόγου κ. Κρίτωνα Καλογερή και του επίσης γιατρού ορθοπεδικού κ. Τιμούρ Χουσείνογλου.

    Οι λόγοι πολλοί και διαφορετικοί για τον καθένα ξεχωριστά. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου στον Ξάνθη FM 100 και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα” ο Κρίτων Καλογερής έδωσε επί της ουσίας τους κυρίαρχους λόγους αυτής της πολιτικής πράξης επισημαίνοντας, « Για μένα τελείωσε πια αυτή η περίοδος, θέλαμε να προσφέρουμε μέσα από την ενεργό συμμετοχή μας στην πολιτική, θέλαμε να αλλάξουμε τα “πράγματα” στον δήμο της Ξάνθης, κάναμε τις προσπάθειές μας όπως τις κάναμε και από την στιγμή που δεν επιτεύχθηκε ο στόχος, εγώ το είχα δηλώσει από καιρό, δεν είχε νόημα να παραμείνω.

     Εμείς θελήσαμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στον δήμο αλλά οι συμπολίτες μας δεν θέλησαν να γίνει η αλλαγή. Καιρός είναι να έρθουν και νεότερα άτομα με νέες ιδέες για να μπορέσουν να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησε ο κ. Χρήστος Πούλιος.

    Στον δήμο Ξάνθης υπάρχει μια κατάσταση που διαρκεί 40 χρόνια και από την στιγμή που οι Ξανθιώτες δεν θέλησαν να γίνει η αλλαγή και να το πετύχουμε αυτό, δεν νομίζω να έχει νόημα να συνεχίσουμε να παραμένουμε, να δώσουμε χώρο στους νέους για να μπορέσουν να προσφέρουν και αυτοί.

   Εγώ άλλωστε έλεγα οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να κάθονται 1-2 τετραετίες και να προσφέρουν ότι έχουν, μετά να δίνουν σειρά στους νεότερους.

  Δεν το μετάνιωσα που μπήκα σε αυτήν την διαδρομή, ήταν μια εμπειρία ζωής. Προσπαθήσαμε να προσφέρουμε από την πλευρά της αντιπολίτευσης για να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ξάνθη …. Ότι θέλει ο λαός.      

  Για την αποχώρηση των τριών μέχρι πρότινος δημοτικών συμβούλων εξέδωσε ανακοίνωση ο συνδυασμός  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ  αναφέροντας : 

  “Στις 7 Οκτωβρίου 2015 η Κοινωνία των Δημοτών, η δημοτική παράταξη, που με επικεφαλής το Χρήστο Πούλιο, διεκδίκησε στις τελευταίες εκλογές το Δήμο Ξάνθης, προχώρησε, μέσα από συζήτηση, σε μια διαδικασία ανανέωσης των προσώπων, που την εκπροσωπούν στη μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.

   Έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του επικεφαλής της Χρήστου Πούλιου και των δύο πρώτων σε ψήφους συμβούλων της Κρίτωνα Καλογερή και Τιμούρ Χουσεϊνογλου και στη θέση τους εισέρχονται οι τρεις πρώτοι επιλαχόντες υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Φανουράκης, Ηλίας Βασιλούδης και Γιώργος Μυλωνάς.

    Οι παραιτήσεις θα κατατεθούν στο Δήμο Ξάνθης και θα ζητηθεί από τον κ.Δήμαρχο Ξάνθης να κινήσει αμέσως τη διαδικασία όρκισης των νέων συμβούλων.
Η Κοινωνία Δημοτών τιμά τον Χρήστο Πούλιο, που στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ψηφίσθηκε από συντριπτικά μεγάλο τμήμα των δημοτών της Ξάνθης και παραμένει για τη παράταξη ο δημιουργός και ιδρυτής της.   

    Η Κοινωνία Δημοτών τιμά και τους αποχωρούντες συμβούλους Κρίτωνα Καλογερή και Τιμούρ Χουσεϊνογλου για τη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια με τις οποίες, επί σειρά ετών, υπηρέτησαν το Δήμο Ξάνθης.
Η Κοινωνία Δημοτών έχει αποδείξει ότι αποτελεί πλέον αυτοδιοικητικό οργανισμό με κοινές θέσεις, αντιλήψεις, προτεραιότητες για το Δήμο Ξάνθης, που δεν επηρεάζονται ούτε από εκλογικά αποτελέσματα, ούτε από εναλλαγές προσώπων.

    Η Κοινωνία Δημοτών θα συνεχίσει να εκφράζει τους ανήσυχους δημότες της Ξάνθης, που δεν ανέχονται τη συνεχή απομείωση των αυτοδιοικητικών αξιών, τη καθημερινή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όλο το Δήμο, την αλληλεξάρτηση συμφερόντων και κατεστημένων χρόνων.
Η Κοινωνία Δημοτών ανοίγει τις διαδικασίες λειτουργίας της ώστε να δώσει την ευκαιρία και ευχέρεια σε όλες τις δυνάμεις, που επιθυμούν την ανατροπή του νοσηρού καθεστώτος δεκαετιών, να αποκτήσουν κοινό βηματισμό και να βάλουν τέλος σε φαινόμενα που δεν αξίζουν στο Δήμο μας.
Με τη συνδρομή των νέων της ανθρώπων, προίκα προς το Δήμο του Χρήστου Πούλιου, που κατόρθωσε να  ενεργοποιήσει και ευαισθητοποιήσει  πολλούς δημότες, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να είναι παρούσα σε όλες τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις. 

    Με εσωτερική διαδικασία η Κοινωνία Δημοτών επέλεξε ως νέο επικεφαλής της το Δημοτικό Σύμβουλο Θανάση Ξυνίδη.”