GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πλημμύρες στον Έβρο. Οργανώνετε η θωράκισή του.

   Συνεδρίασαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό τον Αντιπεριφερει...


   Συνεδρίασαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς με κύριο στόχο τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων αρχών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου. 

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου αναφέρθηκε στο μέγεθος των πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή το προηγούμενο χρονικό διάστημα. «Τα πλημμυρικά φαινόμενα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε έχουν κύκλο εμφάνισης 60-100 χρόνια. Οι πλημμυρικές παροχές ξεπέρασαν τα 2.950 κυβικά μέτρα / δευτερόλεπτο».

     Αναφερόμενος στα έργα αποκαταστάσεων που έχουν γίνει από πλευράς Περιφέρειας ο κ. Πέτροβιτς είπε «Καταβάλαμε πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στα αναχώματα ώστε να είμαστε έτοιμοι για ενδεχόμενες νέες απειλές. Ήδη οι πρώτες σημαντικές παρεμβάσεις για το κλείσιμο των ρηγμάτων έχουν γίνει και τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν κι άλλα έργα της τάξης των 12 εκ. ευρώ, τα οποία εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών. Σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκονται και δύο έργα προϋπολογισμού 1.890.000 ευρώ. Ταυτόχρονα έχουν σταλεί για χρηματοδότηση από το Υπουργείο νέα έργα που αφορούν στην κατασκευή προστατευτικού αναχώματος στα Λαγυνά και στην ενίσχυση του αναχώματος στη Μάνδρα». 

   Ερωτηθείς για τις ενέργειες που αφορούν στη διακρατική διαχείριση των υδάτων του Έβρου και των παραποτάμων του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου τόνισε πως «Έχουν γίνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη στις επαφές του με τη βουλγαρική και τουρκική πλευρά. Ωστόσο το θέμα δεν αφορά μόνο την Περιφέρεια, η οποία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της πράττει τα δέοντα. Το θέμα αφορά τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών, Εξωτερικών, Άμυνας και Περιβάλλοντος των τριών χωρών, προκειμένου αυτά όλα που συζητούμε να γίνουν επιτέλους πράξη, μετά από πολλές δεκαετίες αδράνειας». 

    Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μαμαρίκας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Γιάννης Παπαϊωάννου, ο υπεύθυνος του Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, εκπρόσωποι του στρατού, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, της Διεύθυνσης Δασών, των Δασαρχείων, του Γ.Ο.Ε.Β. και των Τ.Ο.Ε.Β., εθελοντικών οργανώσεων, υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.