GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Σακχαρώδης διαβήτης” ή ύπουλη αρρώστια που μας ταλαιπωρεί

     Ο Δήμος Ξάνθης στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων για την προστασία και προαγωγή της Δημόσια Υγείας πραγματοποίησε με επιτυχία, σε συνε...

     Ο Δήμος Ξάνθης στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων για την προστασία και προαγωγή της Δημόσια Υγείας πραγματοποίησε με επιτυχία, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), τη δράση «Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στο Γενικό Πληθυσμό» από 21 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015 στην αίθουσα του κεντρικού ΚΑΠΗ Ξάνθης.

   Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε δωρεάν εξετάσεις για την Πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη, οι οποίες έγιναν από εξειδικευμένο προσωπικό και είχαν ως στόχο την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση μέσω μετρήσεων στο γενικό πληθυσμό και ειδικότερα για ηλικίες άνω των εξήντα ετών, καθώς η νόσος αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι νόσημα με ιδιαίτερα ανησυχητική αυξητική τάση στη σύγχρονη εποχή.

   Στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι κρίσιμο οι πολίτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν δομές υγείας.
Ο Δήμος Ξάνθης αναπτύσσει πολιτικές και δράσεις που άπτονται όλων των τομέων της ζωής και της λειτουργίας μιας πόλης, ακόμα και αυτές που δεν τις αναλογούν αρκεί να ωφελούνται οι συμπολίτες μας.

   Η  ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι καθοριστικοί παράγοντες για την προστασία της υγείας μας και την ίδια τη ζωή.