GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εκτός καλλιεργειών τα υβρίδια καλαμποκιού με γενετικές αλλοιώσεις

   Συνεχίζοντας την αυστηρή πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα στην υιοθέτηση καλλιεργειών με γενετικές παρεμβάσεις στις αγροτικές καλλιέργει...

   Συνεχίζοντας την αυστηρή πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα στην υιοθέτηση καλλιεργειών με γενετικές παρεμβάσεις στις αγροτικές καλλιέργειες και ειδικά στον αραβόσιτο ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δρ. Χαράλαμπος Κασίμης, βασιζόμενος σε πρόσφατη ενωσιακή νομοθεσία (οδηγία 2015/412), υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων (DG SANTE) την απαίτηση της χώρας μας για εξαίρεση καλλιέργειας όλων των υβριδίων αραβοσίτου που φέρουν οκτώ γενετικές τροποποιήσεις.

Η εξαίρεση καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων υβριδίων αραβοσίτου στην ελληνική επικράτεια επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και σημείωσε ότι η χώρα μας μαζί με τη Λετονία ήταν οι πρώτες που προέβησαν σε τέτοια απαγορευτικά μέτρα.

Η Απόφαση που υπέγραψε ο κ. Κασίμης συνεχίζει αταλάντευτα την πολιτική της χώρας για την μη-καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών στον ελλαδικό χώρο.