GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


4 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

4 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεν...

4 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
Δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά ημέρα προβληματισμού και κινητοποίησης. Δυστυχώς στην χώρα μας, κάθε μέρα υπάρχει και μια είδηση σχετική με εγκατάλειψη, βασανισμό ή δηλητηρίαση ζώου. Η οικονομική κρίση, σίγουρα δεν μπορεί ν’ αποτελεί δικαιολογία για την κακομεταχείριση των ζώων.
   Ας γίνει, λοιπόν, η 4η Οκτωβρίου, αφετηρία για να αλλάξουμε την κατάσταση. 
Ας γίνει η αρχή της αλλαγής της νοοτροπίας, ότι εμείς είμαστε τα ανώτερα όντα και τα ζώα που κατοικούν μαζί μας σε αυτόν τον πλανήτη, είναι τα κατώτερα.

Ας σταματήσουμε να είμαστε θεατές στα εγκλήματα ενάντια στα ζώα και ας δράσουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο.
Το πιο γνωστό “πρόβλημα” είναι τα αδέσποτα ζώα και η τάση αύξησης του αριθμού τους.

Κάθε φορά που βλέπετε τυχαία στο δρόμο ένα αδέσποτο και εκφράζετε τη χαρά σας, αυτό σας κουνάει την ουρά και σας κοιτά με αγάπη στα μάτια. Όμως μετά φεύγετε, όπως όλοι όσοι σταμάτησαν για πέντε δευτερόλεπτα να το χαϊδέψουν ή ίσως και να το ταΐσουν.
Οι φιλοζωικές κάνουν ό,τι μπορούν αλλά το πρόβλημα παραμένει άλυτο και θα συνεχίζεται η ίδια κατάσταση, όσο ΥΠΑΡΧΟΥΝ “ΑΝΘΡΩΠΟΙ” ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΤΟΥΣ είτε γιατί μεγάλωσε, είτε γιατί δεν τους αρέσει πια!!!. 

Τώρα είναι η σειρά μας να δράσουμε:
Ας υιοθετήσουμε κι εμείς ένα αδέσποτο ζωάκι από τις φιλοζωικές οργανώσεις.
Ας ενισχύσουμε τις φιλοζωικές οργανώσεις που στηρίζουν έμπρακτα τα ζώα.
Ας γίνουμε μέλη αυτών των οργανώσεων.
Ας σταματήσουμε να μένουμε σιωπηλοί, όταν βλέπουμε κάποιον να κακομεταχειρίζεται ένα ζώο.  Τα μέσα καταγγελίας είναι πλέον πολλά. Από τα κλασσικά (εφημερίδα, ραδιόφωνο και τηλεόραση) μέχρι το ίντερνετ, το οποίο μέσω ενημερωτικών sites και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί ένα πολύ δυνατό “όπλο”.

Ας κάνουμε την πόλη μας πιο φιλόξενη για τ’ αδέσποτα βάζοντας ένα μπολ νερό και λίγη τροφή, σε μέρη που σίγουρα θα εντοπιστούν εύκολα από τα ζώα.
Είναι αυτονόητο, ότι όλα τα παραπάνω και όσα έχουν παραλειφθεί, πρέπει να εφαρμόζονται κάθε μέρα και όχι μόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. 
Στο χέρι μας είναι να γίνουμε ……. ΑΝΘΡΩΠΟΙ.