GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΚΥΑ - ΣΟΚ: Καταργείται η 35ετία για σύνταξη στο Δημόσιο!

Θεμελιωμένα δικαιώματα στο Δημόσιο καταργούνται, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρώην Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, στην εκπομπή &q...

Θεμελιωμένα δικαιώματα στο Δημόσιο καταργούνται, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρώην Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", μέσω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που δημοσιεύθηκε, χθες, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης, καταργούνται τα 35 χρόνια για σύνταξη, ενώ εξήγησε πως, όσοι είχαν 35 χρόνια υπηρεσίας μέχρι τον Αύγουστο και δεν έφυγαν, τώρα θα πρέπει για να φύγουν, να συμπληρώσουν ηλικιακό όριο από 58,5 και άνω! 

Συγκεκριμένα, όσοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, έχουν προσληφθεί πριν από το 1983, είχαν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης, με τη συμπλήρωση 35ετίας, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας. 

Σύμφωνα με το μέχρι σήμερα ισχύον πλαίσιο, όσοι δεν είχαν συμπληρώσει 35ετία μέχρι 18 Αυγούστου 2015, θα έπρεπε να συμπληρώσουν το ηλικιακό όριο των 58 ετών και έξι μηνών, μετά τις 19 Αυγούστου του 2015. 

Το καινούργιο στοιχείο που ανατρέπει τα θεμελιωμένα δικαιώματα είναι ότι, ακόμη κι αυτοί που είχαν συμπληρώσει την 35ετία μέχρι τις 18 Αυγούστου και δεν αποχώρησαν, τώρα θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και τα αντίστοιχα ηλικιακά όρια, που ξεκινούν από τα 58,5 και φθάνουν μέχρι τα 62!
Παράλληλα, για όσους δεν συμπληρώσουν τα 35 χρόνια μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2021, προβλέπεται αύξηση των ετών ασφάλισης από τα 35 στα 40 χρόνια! 

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών στον οποίο ετέθη το θέμα από το mega, δήλωσε πως, οι όποιες "γκρίζες ζώνες" δημιουργούνται από την ΚΥΑ θα διορθωθούν, άμεσα, με εγκύκλιο και υπογράμμισε πως, δεν τίθεται θέμα να θιγούν θεμελιωμένα δικαιώματα των Δημοσίων Υπαλλήλων.