GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χωρίς ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία η Ξάνθη - Αναλυτικά στοιχεία από την ΔΟΕ

Ποια δημοτικά και νηπιαγωγεία δε λειτούργησαν Αναλυτικά στοιχεία με τα σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που δεν έκαναν αγιασμό έδωσ...

Ποια δημοτικά και νηπιαγωγεία δε λειτούργησαν

Αναλυτικά στοιχεία με τα σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που δεν έκαναν αγιασμό έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΟΕ. Τα σχολεία αυτά δεν άνοιξαν στις 11 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να μείνουν κλειστά και τις επόμενες μέρες μέχρι να προσληφθούν και να τοποθετηθούν οι αναπληρωτές. Ο έως τώρα προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει προσλήψεις αναπληρωτών στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ περισσότερα από 230 σχολεία -τα περισσότερα εξ αυτών νηπιαγωγεία- έμειναν κλειστά. Όπως έχουμε γράψει το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε νησιωτικές περιοχές και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία.

Εκτός όμως από τα κλειστά σχολεία υπάρχουν και άλλα που υπολειτουργούν ή έχουν μισό προσωπικό, ενώ σε κάποιες περιοχές έχουν ληφθεί αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων.


Περισσότερα από 12.000 τα κενά

Όσον αφορά τον αριθμό των κενών η ΔΟΕ καταγράφει 12.884 στην πλειονότητά των οποίων δεν περιλαμβάνεται η παράλληλη στήριξη.

«Πρωταθλητές» των κενών αναδεικνύονται παραδοσιακά οι δάσκαλοι με 4.133 ελλείψεις, ενώ ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής με 2.437 κενά και οι νηπιαγωγοί με 1.766.pikn2
Πηγή: ΔΟΕ