GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χειροπέδες σε σπείρα διακινητών στον Έβρο – Μετέφεραν με πλαστικές βάρκες 29 μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (16-9-2015) τις πρωινές ώρες, πλησίον του οικισμού Νέων Ψαθάδων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής...

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (16-9-2015) τις πρωινές ώρες, πλησίον του οικισμού Νέων Ψαθάδων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 29, 23, 21, 21 και 20 ετών και ένας 45χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι εννέα (29) μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι τέσσερις (24) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και πέντε (5) υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους πέντε αλλοδαπούς, διότι οι τρεις εξ αυτών, ηλικίας 21, 21 και 20 ετών, μετέφεραν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, είκοσι εννέα (29) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια καθοδήγησαν, πεζή, στο εσωτερικό της χώρας και τους επιβίβασαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο αλλοδαποί.  

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 45χρονος, συνεργός των δραστών, καθόσον, όπως προέκυψε, μετέβη στην περιοχή, οδηγώντας αρχικά το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο ακολούθως παραχώρησε στους δύο αλλοδαπούς.  

Κατασχέθηκαν :
ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
2 πλαστικές βάρκες
2 κουπιά
8 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου