GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άπατες οι θερινές εκπτώσεις στην Ξάνθη – Πτώση πάνω από 20% και απογοήτευση στους εμπόρους

-Το αρνητικό κλίμα της οικονομίας επηρέασε δραματικά την κίνηση στην αγορά  Πτωτικά κινήθηκε για ακόμη μια φορά η κίνηση στην αγορά ...

-Το αρνητικό κλίμα της οικονομίας επηρέασε δραματικά την κίνηση στην αγορά 

Πτωτικά κινήθηκε για ακόμη μια φορά η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων που ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα αφήνοντας πίσω τους ελάχιστα χαμόγελα και μεγάλη απογοήτευση. 

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, το πρόβλημα ήταν γενικευμένο στο σύνολο της χώρας και αποδίδεται κυρίως στις επιπτώσεις που προκάλεσε στην οικονομία και φυσικά στον οικογενειακό προϋπολογισμό των καταναλωτών, το κλείσιμο των τραπεζών. 

Πτώση πάνω από 20%
Στην Ξάνθη, η κίνηση ήταν υποτονική για αρκετές ημέρες με την αγορά να παίρνει τα πάνω της λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκπτωτική περίοδος.

Όπως εξηγεί ο κ. Ευθύμης Μίλκογλου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, “η κίνηση στην αγορά το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων ήταν υποτονική. Μετά άρχισε να αυξάνεται, αλλά και πάλι δεν ήταν μεγάλη. Όπως λέμε πλέον συνέχεια, κάθε χρόνο και καλύτερα”. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που υλοποίησε η ΕΣΕΕ η πτώση – σε σχέση με πέρσι – υπολογίζεται στο 20%, ενώ ο κ. Μίλκογλου εκτιμά πως ίσως άγγιξε και το 30%. Σύμφωνα βέβαια με τον ίδιο στο σύνολο των εμπόρων και επιχειρηματιών της περιοχής επικρατεί απογοήτευση αλλά και απαισιοδοξία, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν διαρκώς και τα προβλήματα να διογκώνονται.

Δράμα η αγορά της Δράμας
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την ίδια έρευνα, κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων στην αγορά της Δράμας καταγράφεται δραματική πτώση της τάξεως του 41% ενώ σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα παρατηρήθηκε σταθερότητα με την κίνηση να κυμαίνεται στα συνήθη για την εποχή επίπεδα.