GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκλογικά τμήματα... self-service στην Ξάνθη – Ομαλά η διαδικασία με ελλείψεις στις εφορευτικές

-Εκλογικά τμήματα που διέθεταν μόνο δικαστικούς αντιπροσώπους και γραμματείς στην Ξάνθη -Αρκετοί επέλεξαν να βρεθούν στις παραλίες του...

-Εκλογικά τμήματα που διέθεταν μόνο δικαστικούς αντιπροσώπους και γραμματείς στην Ξάνθη
-Αρκετοί επέλεξαν να βρεθούν στις παραλίες του Νομού – ίσως – για το τελευταίο μπάνιο του καλοκαιριού 

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην Ξάνθη, με τις κάλπες να ανοίγουν στις 7.00 το πρωί της Κυριακής και να κλείνουν στις 7.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι βρέθηκαν έγκαιρα στις θέσεις τους αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους, κάτι που δεν συνέβη με τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Στο σύνολο σχεδόν των εκλογικών τμημάτων του Νομού καταγράφηκαν δραματικές ελλείψεις στις εφορευτικές, ενώ σε αρκετά δεν υπήρχε κανένα μέλος. 

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από εκλογικά τμήματα όπου δικαστικοί αντιπρόσωποι ζητούσαν από τους ψηφοφόρους να παραλάβουν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια και να μπουν πίσω από το παραβάν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ελλείψει εφορευτικών επιτροπών. 

Η κίνηση στα εκλογικά τμήματα παρέμενε υποτονική μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, ενώ την ίδια στιγμή αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να απολαύσουν ίσως μια από τις τελευταίες ζεστές ημέρες του Σεπτέμβρη πλάι στην θάλασσα. Η θερμοκρασία παράμενε σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αυξημένη ήταν και η κίνηση στις καφετέριες της πόλης, μιας και πολλοί επέλεξαν να συνδυάσουν τις εκλογές με έξοδο για καφέ. 

Οι κάλπες έκλεισαν χωρίς παρατράγουδα για να ξεκινήσει η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, ενώ άξιο αναφοράς το γεγονός πως τόσο τις τελευταίες ημέρες όσο και την Κυριακή των εκλογών το κλίμα παρέμενε βουβό στην περιοχή, μιας και δεν φάνηκε να υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον συγκριτικά με εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος. 

Αυτοδιοικητικοί και υποψήφιοι Βουλευτές παρουσιάστηκαν στα εκλογικά τους τμήματα για να ψηφίσουν, κάνοντας δηλώσεις σε εκπροσώπους ΜΜΕ που βρίσκονταν εκεί, ενώ από άποψη οργάνωσης η διαδικασία κύλησε ομαλά.

Συνολικά στην Ξάνθη λειτούργησαν 219 εκλογικά τμήματα, ενώ οι ψηφοφόροι του Νομού ανέρχονται σε 115.000.