GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βούλιαξε η Ξάνθη για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης – Τραγούδι, κέφι και χορός μέχρι τα ξημερώματα (+ΦΩΤΟ)

-Γεμάτη η Πλατεία Μητροπόλεως και τα σοκάκια της πόλης για τις εκδηλώσεις -“Πίτα” και τα στέκια των Πολιτιστικών Συλλόγων στην περιοχή  ...

-Γεμάτη η Πλατεία Μητροπόλεως και τα σοκάκια της πόλης για τις εκδηλώσεις
-“Πίτα” και τα στέκια των Πολιτιστικών Συλλόγων στην περιοχή 

Από κόσμο πλημμύρισαν για μια ολόκληρη εβδομάδα τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη, με τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της περιοχής να ξεφαντώνουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, που αποτελούν θεσμό για την πόλη, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών, με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να ανοίγει φέτος τις εκδηλώσεις και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να κλείνει τον κεντρικό κύκλο των μουσικών εκδηλώσεων το βράδυ του Σαββάτου.

Μια σειρά από δρώμενα, παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία της Παλιάς Πόλης, ενώ ανάμεσα στους καλλιτέχνες που φέτος επιλέχθηκαν από τους διοργανωτές για να ανέβουν στην κεντρική μουσική σκηνή μπροστά στην Μητρόπολη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Μάνος Πυροβολάκης. 

Βούλιαξε η πλατεία! 
Η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε στους δρόμους, στα στέκια των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και στα καταστήματα διασκέδασης στην Παλιά Πόλη ήταν πολύ μεγάλη, ενώ το Σάββατο το βράδυ κατά την διάρκεια της συναυλίας του Παπακωνσταντίνου επικρατούσε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο. 

Στην πόλη βρέθηκαν αρκετοί επισκέπτες από τους γειτονικούς Νομούς αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδος, ενώ κάθε βράδυ η συμμετοχή στις εκδηλώσεις ήταν εντυπωσιακή. 

Εντυπωσιακός ο “Βασίλης”
Η συναυλία του Παπακωνσταντίνου φαίνεται πως ήταν αυτή που προσέλκυσε το μεγαλύτερο κοινό, κάτι που σίγουρα πιστώνεται στον καλλιτέχνη αλλά και στην ημέρα, μιας και αρκετοί ήταν οι επισκέπτες που βρέθηκαν στην πόλη για τριήμερο ή έστω Σαββατοκύριακο. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στις κρατήσεις των ξενοδοχείων. 

Μάλιστα το Σάββατο, ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που ήταν σχεδόν αδύνατον να διασχίσει κανείς ακόμη και με δυσκολία τα κεντρικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, ενώ επισκέπτες αλλά και κάτοικοι της Ξάνθης παρέμεναν στους δρόμους με αμείωτο κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο πόδι η καθαριότητα
Φυσικά οι Γιορτές όπως κάθε χρόνο, αφήνουν πίσω τους έναν μεγάλο όγκο απορριμάτων και ακαθαρσιών στους δρόμους της πόλης, τον οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν οι υπάλληλοι του Τμήματος Καθαριότητας. Σε γενικές γραμμές η εικόνα της πόλης ήταν σχετικά καλή, τις πρωινές ώρες, παρά τις καταγεγραμμένες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αντίστοιχο Τμήμα του Δήμου, λόγω υποστελέχωσης. 

Προβλήματα με συλλόγους
Βέβαια και φέτος δεν έλειψαν τα προβλήματα αλλά και τα παράπονα για ορισμένους εκ των πολιτιστικών συλλόγων που δεν τηρούσαν το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας, συνεχίζοντας να παίζουν μέχρι πολύ αργά μουσική, και μάλιστα δυνατά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται δυσφορία σε κατοίκους της Παλιάς Πόλης. Η γενικότερη εικόνα ωστόσο ήταν καλή.