GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στους δρόμους οι αγρότες στην Θράκη – Κινητοποιήσεις με τρακτέρ λίγο πριν τις εκλογές (+ΦΩΤΟ)

-Αντιδρούν στα μέτρα που προωθούνται για το φορολογικό και ασφαλιστικό -2 μέτωπα στην Θράκη, σε Έβρο και Κομοτηνή  -Δεν συμμετέχουν οι...

-Αντιδρούν στα μέτρα που προωθούνται για το φορολογικό και ασφαλιστικό
-2 μέτωπα στην Θράκη, σε Έβρο και Κομοτηνή 
-Δεν συμμετέχουν οι αγρότες της Ξάνθης λόγω του ότι δεν υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση 

Στους δρόμους βγήκαν – όπως άλλωστε είχαν προαναγγείλει –  με τα τρακτέρ τους την Τετάρτη το πρωί οι αγρότες στην Θράκη δημιουργώντας δύο μέτωπα διαμαρτυρίας σε Έβρο και Κομοτηνή. 

Οι αγρότες αντιδρούν στα μέτρα που προωθούνται για το φορολογικό και ασφαλιστικό τους μέλλον, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την εφαρμογή των νέων μέτρων που συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. 

Στο Πέπλο, του Δήμου Φερών αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη ζητώντας να τους επιτραπεί η διέλευση για να φτάσουν στο Τελωνείο των Κήπων και να αποκλείσουν την διέλευση των φορτηγών, ως μια μορφή διαμαρτυρίας τους. Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν επίσης στην περιοχή, καθώς όπως είναι γνωστό – και έχει ανακοινωθεί και στο παρελθόν από την Αστυνομία – απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων μέσω της Εγνατίας Οδού.  

Ομάδα αγροτών και κτηνοτρόφων ζήτησε το πρωί της ίδιας ημέρας συνάντηση με τον Περιφερειάρχη στην Κομοτηνή για να κατατεθούν και σε αυτόν τα προβλήματα των παραγωγών που διαμαρτύρονται, ενώ δόθηκε ραντεβού για κινητοποίηση στην Εγνατία Οδό στον κόμβο της Κομοτηνής. Κινητοποιήσεις προγραμματίστηκαν επίσης στον κόμβο του Αμυγδαλεώνα Καβάλας αλλά και στον δρόμο του τελωνείου Εξοχής στην Δράμα. 

Δεν συμμετέχουν οι αγρότες της Ξάνθης
Οι αγρότες της Ξάνθης, οργανωμένα τουλάχιστον, αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις προς το παρόν παρά το γεγονός πως έδωσαν το παρών στις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων σχηματοποιήθηκε η αντίδραση αγροτών και κτηνοτρόφων. 

Όπως εξηγεί ο κ. Κώστας Δαλάτσης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τοπείρου, “προς το παρόν εμείς δεν συμμετέχουμε γιατί κρίναμε ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση στην οποία πρέπει να διαμαρτυρηθούμε. Περιμένουμε μετά τις εκλογές η οποία κυβέρνηση βγει να την πιέσουμε για να μην εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, που θα αφανίσουν όλον τον αγροτικό και κτηνοτροφικό πληθυσμό, είναι πάρα πολύ σκληρά και άδικα σε ορισμένες περιπτώσεις μέτρα”. 

Ο ίδιος μάλιστα διευκρινίζει πως είναι ψέμα το ότι οι αγρότες δεν φορολογούνται εξηγώντας πως “άλλο φορολόγηση και άλλο αφανισμός. Είναι ψέμα ότι οι αγρότες δεν φορολογούνται, ανέκαθεν οι αγρότες πλήρωναν φόρους”, για να συμπληρώσει πως “το σημαντικό δεν είναι οι προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά οι πράξεις μετεκλογικά”.  

Μπλόκα σε όλη την Β. Ελλάδα
Την Τετάρτη αγρότες σε όλη σχεδόν την Βόρεια Ελλάδα βρήκαν τους δρόμους, με τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου προκειμένου να παραταχθούν και να διαδηλώσουν. 

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας,  θα γίνουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και πώς θα κινηθούν όλοι «συντεταγμένα και σε κοινή πλεύση».