GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο περίμενε η μελέτη για την ανατολική είσοδο της Ξάνθης – Εντάσεις για ανισόπεδη διάβαση

-Αποφασίστηκε η μεταφορά 50.000 ευρώ από τον κωδικό της μελέτης του έργου Η μελέτη για την διαμόρφωση της ανατολικής εισόδου στης Ξάνθ...

-Αποφασίστηκε η μεταφορά 50.000 ευρώ από τον κωδικό της μελέτης του έργου

Η μελέτη για την διαμόρφωση της ανατολικής εισόδου στης Ξάνθης, στον δρόμο για Π. Λάγος, που παραμένει ακόμη... στις σκέψεις, απασχόλησε το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης. 

Όλα ξεκίνησαν, όταν το σώμα κλήθηκε να αποφανθεί σχετικά με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την μεταφορά ενός ποσού της τάξεως των 50.000 ευρώ από τον σχετικό κωδικό το έργου της μελέτης σε άλλον κωδικό. 

Η πρόταση αυτή για μεταφορά προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του κ. Χρίστου Πούλιου, που ζήτησε εξηγήσεις σχετικά με το για ποιον λόγο προβλέπεται πως δεν θα απορροφηθούν τα εν λόγω χρήματα για την προκήρυξη της μελέτης μέσα στο 2015, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με το γιατί δεν προχωρά το έργο. 

“Μας είχατε φωνάξει και μας παρουσιάσατε εδώ και μήνες αυτή την μελέτη για ποιον λόγο δεν προχωρά;” διερωτήθηκε ο κ. Πούλιος, με την Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μάνα να απαντά πως κατά την πρώτη παρουσίαση των προδιαγραφών της μελέτης εκφράστηκαν ενστάσεις και ζητήθηκε, από τον ίδιο, να συμπεριληφθεί στο έργο και η δημιουργία ανισόπεδης διάβασης στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής.

Ο κ. Πούλιος, παίρνοντας ξανά τον λόγο, ανέφερε πως συνεχίζει να στηρίζει την εν λόγω πρόταση ενώ τόνισε πως ήδη δαπανήθηκε αρκετός χρόνος και δεν έχει γίνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ εκτίμησε ότι θα περάσουν και άλλοι μήνες και μετά η μελέτη θα έρθει αυτούσια και χωρίς αλλαγές προς έγκριση.  

Δεν χρειάζεται ανισόπεδη 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, παραδέχθηκε πως όντως η μελέτη – και κατ' επέκταση το έργο – έχει καθυστερήσει ωστόσο τόνισε πως σε συζητήσεις που είχε με μελετητές του συνέστησαν να μην γίνει στην περιοχή ανισόπεδη διάβαση αλλά να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μετακινηθεί η σιδηροδρομική γραμμή. “Προτιμώ να γίνει η αλλαγή με την σιδηροδρομική γραμμή, από το να κάνουμε μια ανισόπεδη εκεί και να χρειαστούν άλλες δυο πιο κάτω” ανέφερε ο ίδιος, ενώ τόνισε πως σύμφωνα με τους ειδικούς μια ανισόπεδη διάβαση θα δημιουργούσε παρά θα έλυνε προβλήματα.   

“Η καθυστέρηση δεν έχει να κάνει με την ανισόπεδη, αυτή η μελέτη έχει καθυστερήσει πολύ” κατέληξε ο ίδιος. 

Έργο για τα επόμενα 40 χρόνια
Παίρνοντας ξανά τον λόγο ωστόσο ο κ. Πούλιος ανέφερε πως η πόλη της Ξάνθης είναι τελευταία στο θέμα είσοδοι – ανατολικά και δυτικά – συγκριτικά με άλλες πόλεις της περιοχής, χαρακτηρίζοντάς  την μάλιστα “χωριό”, ενώ ταυτόχρονα διευκρήνισε πως το οποίο έργο υλοποιηθεί  - ύψους 8 εκατ. ευρώ περίπου – θα αποτελεί έργο για τα επόμενα 40 χρόνια οπότε πρέπει οι παρεμβάσεις που θα γίνουν να είναι ουσιαστικές. “Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι κάποιος σας είπε να μην γίνει εκεί ανισόπεδη διάβαση. Εάν δεν το κάνετε τώρα θα έχουμε την ξεφτίλα να περνάνε αυτοκίνητα προς το κέντρο και να είμαστε ακόμη με τις μπάρες” σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Τελικώς η μεταφορά των χρημάτων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ φαίνεται πως για να προχωρήσει το έργο θα πρέπει πρώτα να συγκληθεί ημερίδα με θέμα την μελέτη και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν εκεί ώστε να κατατεθούν προτάσεις – όπως είχε προταθεί – και μετά αυτή να δημοπρατηθεί.