Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

Στην Κομοτηνή ο Αλέξης Τσίπρας - "Ήρθε η ώρα να γκρεμίσουμε το σύστημα της διαπλοκής" (+VIDEO)

Αλ. Τσίπρας από Κομοτηνή: Ήρθε η ώρα να γκρεμίσουμε το σύστημα της διαπλοκής

Τώρα είναι η ώρα που θα δώσουμε και τις μάχες μέσα για να γκρεμίσουμε αυτό το σύστημα της φαυλότητας και της διαπλοκής, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περιοδεία του στην Κομοτηνή, την Παρασκευή.

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, από την πρώτη στιγμή, οι πιο ακραίες συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη μαζί με το εγχώριο κατεστημένο που κυβέρνησε τη χώρα για χρόνια, είχαν ένα σχέδιο, αυτό της αριστερής παρένθεσης. «Προσπάθησαν να το υλοποιήσουν αρχικά με την πιστωτική ασφυξία, αργότερα με το κλείσαμε των τραπεζών  και τέλος φτιάχνοντας την παγίδα του Grexit, όπου και περίμεναν  να πέσουμε μέσα στις 12 του Ιούλη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Αποφύγαμε και τις τρεις παγίδες. Το σενάριο της παρένθεσης δεν υλοποιήθηκε. Και τώρα κάποιοι  πιστεύουν ότι θα υλοποιήσουν στηριζόμενοι και στις δικές μας αδυναμίες: Στο γεγονός ότι δικοί μας βουλευτές έριξαν την  πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.


Όμως θα μείνουν με την ελπίδα, διότι ο λαός μας θα δώσει την πρώτη ευκαιρία – όχι τη δεύτερη – γιατί τώρα έχουμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε τον τόπο. Τώρα θα έχουμε τη δυνατότητα να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το πώς θα ξαναθεμελιώσουμε σε θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης , σταθερότητας και προκοπής, την πατρίδα μας . Και φτάνει, λοιπόν, με τις μάχες έξω. Τις δώσαμε και θα συνεχίσουμε να τις δίνουμε  με το ίδιο πάθος», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την Κομοτηνή:
Αποδείξαμε ότι είχαμε το θάρρος να μη λυγίσουμε, να μη δειλιάσουμε μπροστά στις πιο δύσκολες  και άνισες μάχες. Ήταν – και είναι- ένας αγώνας σκληρός με υπέρτερες και άνισες δυνάμεις , αλλά αποδείξαμε ότι είχαμε το θάρρος να βγούμε όρθιοι μπροστά και να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού μας.

Και τώρα βρισκόμαστε ξανά στην κρίσιμη καμπή να ζητάμε την ενίσχυση από αυτούς στους οποίους μονάχα λογοδοτούμε : Την ενίσχυση του ελληνικού λαού. Διότι εμείς δεν έχουμε τη στήριξη των μεγάλων συμφερόντων . Εμείς μόνο σε εσάς λογοδοτούμε και με εσάς θα προχωρήσουμε μπροστά.

Πριν από 7 μήνες, περνώντας και από την Κομοτηνή, δεσμευτήκαμε να ματώσουμε προκειμένου να σταματήσει  να ματώνει ο λαός μας. Την κάναμε πράξη αυτή τη δέσμευση.

«Θα αποδείξουμε ότι η Αριστερά μπορεί να αλλάζει τα πράγματα» δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός 

Ματώσαμε. Πήγαμε τη διαπραγμάτευση μέχρι τα όρια και την κρίσιμη στιγμή επιλέξαμε να βάλουμε τον λαό στο προσκήνιο. Να δώσουμε τον λόγο στο λαό και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη συμφωνία.

Κάποιοι μας είπαν ότι θέλουμε να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ. Εμείς είπαμε την αλήθεια κοιτώντας στα μάτια τους Έλληνες πολίτες. Ότι δεν είχαμε κρυφό σχέδιο και κρυφή ατζέντα, παρά μονάχα να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό σε μια σύγκρουση με δυνάμεις ασύμμετρες . Και πράγματι καταφέραμε  να δώσουμε διέξοδο και προοπτική. Έχουμε μπροστά μας δυσκολίες.  Αλλά ξέρουμε – κι εσείς ξέρετε- ότι σημασία στη ζωή έχει να είναι κάποιος μαχητής.  Ακόμα κι όταν τον ρίχνουν κάτω , να σηκώνεται  και να συνεχίζει τη μάχη, να παλεύει  για το δίκιο και για το καλύτερο.

Από την πρώτη στιγμή, οι πιο ακραίες συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη μαζί με το εγχώριο κατεστημένο που κυβέρνησε τη χώρα για χρόνια , είχαν ένα σχέδιο: Να είναι μια σύντομη παρένθεση στο φαύλο καθεστώς των τελευταίων 40 χρόνων, η δική μας διακυβέρνηση.   Προσπάθησαν να το υλοποιήσουν ν αρχικά με την πιστωτική ασφυξία, αργότερα με το κλείσαμε των τραπεζών  και τέλος  φτιάχνοντας την παγίδα του Grexit, όπου και  περίμεναν  να πέσουμε μέσα στις 12 του Ιούλη.

Αποφύγαμε και τις τρείς παγίδες . Το σενάριο της παρένθεσης δεν υλοποιήθηκε. Και τώρα καποιοι  πιστεύουν ότι θα υλοποιήσουν στηριζόμενοι και στις δικές μας αδυναμίες: Στο γεγονός ότι δικοί μας βουλευτές έριξαν την  πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.

Όμως θα μείνουν με την ελπίδα, διότι ο λαός μας θα δώσει την πρώτη ευκαιρία – όχι τη δεύτερη – γιατί τώρα έχουμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε τον τόπο.  Τώρα θα έχουμε τη δυνατότητα να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το πώς θα ξαναθεμελιώσουμε σε θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης , σταθερότητας και προκοπής, την πατρίδα μας . Και φτάνει, λοιπόν, με τις μάχες έξω. Τις δώσαμε και θα συνεχίσουμε να τις δίνουμε  με το ίδιο πάθος. Τώρα είναι η ώρα που θα δώσουμε και τις μάχες μέσα για να γκρεμίσουμε αυτό το σύστημα της φαυλότητας και της διαπλοκής.

Αυτός ο τόπος έχει περάσει πολλές φορές δύσκολες στιγμές,  όμως κατάφερε να σταθεί και να προχωρήσει  διότι είχε συλλογική συνείδηση  και  όραμα. Και τώρα χρειαζόμαστε όραμα.

«Θα αποδείξουμε ότι η Αριστερά μπορεί να αλλάζει τα πράγματα»

«Τους προηγούμενους 6 μήνες, η μέγγενη της διαπραγμάτευσης και της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας στην οποία βρεθήκαμε, δεν μας έδωσε αυτή την ευκαιρία. Τώρα, λοιπόν, θα πάρουμε  την ευκαιρία για να αποδείξουμε   ότι η Αριστερά μπορεί όχι μόνο να καταγγέλλει και να διαμαρτύρεται, αλλά και να αλλάζει τα πράγματα. Στόχος μας είναι  να αλλάξουμε τα πράγματα», είχε αναφέρει νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες, ωστόσο επιδιώκει να αποφύγει την «ομηρία από τις δυνάμεις του χθες».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι στο δημοψήφισμα έλεγαν ότι είναι «περίπου ίσα βάρκα- ίσα νερά, το  ΝΑΙ μπορεί να υπερισχύσει.  Τελικά, βγήκε 24 μονάδες. Έτσι και εμείς πιστεύουμε ότι η τελευταία  εβδομάδα είναι αυτή που θα κρίνει, όχι βέβαια αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος –αυτό, κατά την άποψή μου, είναι δεδομένο – αλλά αν θα πάρει μια νίκη που θα του δώσει τη δυνατότητα  να κυβερνήσει  και να κάνει τις μεγάλες τομές  και τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».
ΑΥΓΗ
ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Από το Blogger.