GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΣΟΚ και πανωλεθρία για την Νέα Δημοκρατία στην Ξάνθη – Δεν εκλέγεται κανένας βουλευτής

-Έχασε την έδρα και στην Κομοτηνή, με τους Κοντό και Στυλιανίδη να μένουν εκτός Βουλής  Στα κρύα του λουτρού έμενε τα ξημερώματα της Δ...

-Έχασε την έδρα και στην Κομοτηνή, με τους Κοντό και Στυλιανίδη να μένουν εκτός Βουλής 

Στα κρύα του λουτρού έμενε τα ξημερώματα της Δευτέρας η Νέα Δημοκρατία στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, μετά και την ολοκλήρωση της καταμέτρηση των ψήφων για την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου καθώς – λόγω του μπόνους των 50 εδρών που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα – δεν κατάφερε να εκλέξει κανέναν βουλευτή. 

Στην Ξάνθη το κόμμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αν και κατάφερε να κόψει δεύτερο το νήμα, ακολουθώντας τον πρώτο ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε είχε συμβεί και στις εκλογές του Ιανουαρίου, δεν κατάφερε να εκλέξει κανέναν Βουλευτή. Μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες φαινόταν πως ο επικεφαλής του τοπικού ψηφοδελτίου κ. Αλέξανδρος Κοντός καταλαμβάνει την τρίτη έδρα στον Νομό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγει δύο Βουλευτές. Ωστόσο μετά τα μεσάνυχτα τα πράγματα άλλαξαν με το Υπουργείο Εσωτερικών να δίνει και την τρίτη έδρα του Νομού στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κοντό να μένει εκτός Βουλής. 

Η ΝΔ αν και διατήρησε την δεύτερη θέση στον Νομό έχασε περίπου 2.000 ψήφους συγκριτικά με τις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αν και ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης παρουσιάζει μικρές απώλειες συγκριτικά με τις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές στον Νομό κατάφερε αυτή την φορά να καταλάβει και τις 3 έδρες! 

Εκτός και ο Στυλιανίδης
Εκτός Βουλής ωστόσο έμεινε ακόμη ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ στην Θράκη, ο πρώην Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης μιας και η Νέα Δημοκρατία έχασε και εκεί την έδρα της. 

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εκλέξει δύο Βουλευτές ενώ παρά το γεγονός πως η ΝΔ ήρθε δεύτερη, την τρίτη έδρα κατέλαβε το ποτάμι. Στον Έβρο η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη καταλαμβάνοντας ωστόσο μια έδρα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε δεύτερος, λόγω του μπόνους, εξέλιξε 3 Βουλευτές.