GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τσέναμο: «Δεν μπορώ να γίνω Ρομπέρτο»

Ξέσπασε στο Facebook μετά τη νίκη της Ξάνθης επί του Ατρόμητου ο Λουίτζι Τσέναμο και μίλησε για την χαρά που ένιωσε, αλλά και τις περιορ...

Ξέσπασε στο Facebook μετά τη νίκη της Ξάνθης επί του Ατρόμητου ο Λουίτζι Τσέναμο και μίλησε για την χαρά που ένιωσε, αλλά και τις περιορισμένες, πλέον φιλοδοξίες του στο ποδόσφαιρο. 

Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης μίλησε για την δημοσίευσή του στο Facebook, μετά τη νίκη των Ακριτών επί του Ατρόμητου, τονίζοντας πως είναι χαρούμενος που βοήθησε να καταρρεύσει μια παράδοση που ο ίδιος είχε βοηθήσει να χτιστεί. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις περιορισμένες, πλέον, φιλοδοξίες που έχει για το ποδόσφαιρο, αναφέροντας ως παράδειγμα την καριέρα του Ρομπέρτο, ενώ ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το ότι δεν προχώρησε παραπάνω. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουίτζι Τσέναμο στην εκπομπή των Γιώργου Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα: 

Για την δημοσίευσή του μετά τη νίκη της Ξάνθης επί του Ατρόμητου: «Είναι από τις στιγμές που θέλεις να πεις κάτι, το νιώθεις και το ραφινάρεις για να βγει όμορφα, χωρίς να θίξεις ανθρώπους και καταστάσεις». 

Για το αν βρίσκει ομοιότητες στην αποδέσμευσή του απ’ τον Ατρόμητο με την περίπτωση του Σπύρου Ρισβάνη: «Είναι τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Βράζει το αίμα του είναι πολύ νεότερος. Από ένα παιχνίδι δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν παίκτη ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Ο χρόνος θα δείξει. Σε μια ΠΑΕ γίνονταν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται λάθη. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Παναθηναϊκό για μια απόφαση». 

Για την νίκη της Ξάνθης στο Περιστέρι: «Ήταν ένα παιχνίδι λεπτομερειών. Δείχνουμε να είμαστε στιβαρή, σοβαρή και έμπειρη ομάδα. Βέβαια, έχουμε πολλές αδυναμίες που πρέπει να δουλέψουμε. Αν δεν είχα τον Φλίσκα και τον Καρυπίδη να σώσουν την μπάλα πάνω στην γραμμή -και τους ευχαριστώ δημόσια γι’ αυτό- θα μιλούσαμε για ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Δείχνουμε σε καλό δρόμο αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω». 

Για τον Ατρόμητο: «Μπορώ να μιλήσω ως πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου. Όταν έπαιζα στον Ατρόμητο δεν θυμάμαι καμία ομάδα να έχει τόσο καλή κυκλοφορία όσο η Ξάνθη το δεύτερο ημίχρονο. Τους σκάσαμε. Είχαμε κατοχή, κυκλοφορία, παρότι ακόμα και η ισοπαλία θα ήταν ένα δικαιότατο αποτέλεσμα. Όταν έχανε ο Ατρόμητος, οι άλλες ομάδες δεν έβγαιναν απ’ την περιοχή τους. Δεν θέλω να σταθώ στην αδυναμία του, αλλά στην δύναμη της ομάδας μου». 

Για το αν είναι πικραμένος απ’ τον Ατρόμητο: «Δεν βγάζω πικρία, αλλά χαρά και ευχαρίστηση. Ήμουν αυτός που έβαλα λίγο το χέρι μου για να δημιουργηθεί αυτή η παράδοση και χαίρομαι που είμαι και αυτός που ρίχνω την παράδοση. Η ιστορία θα γράψει πως η Ξάνθη με τερματοφύλακα τον Λουίτζι κατέρριψε το σερί που υπήρχε τα τελευταία χρόνια στο Περιστέρι». 

Για τον λόγο που δεν έκανε μεγαλύτερη καριέρα: «Αναλαμβάνω την ευθύνη. Τόσα χρόνια έριχνα φταίξιμο σε προέδρους, σε συμπαίκτες, σε προπονητές, στον καιρό... Τώρα ξέρω πως η νοοτροπία μου είχε πολλά θετικά, που τα δουλεύω συνεχώς, αλλά και αρνητικά, που δεν με άφησαν να κάνω την καριέρα που ήθελα». 

Για το τι θέλει να κάνει από δω και πέρα στην καριέρα του: «Προλαβαίνω να ετοιμαστώ για να παίξω με τον Ολυμπιακό. Τίποτα παραπάνω. Δεν έχω καμία φιλοδοξία γύρω απ’ το ποδόσφαιρο. Θέλω να χαίρομαι το κάθε παιχνίδι για να μην κατηγορώ τον εαυτό μου στη συνέχεια. Δεν θέλω να γίνω Ρομπέρτο, είναι κλάσεις ανώτερος. Θέλω να αποδίδω κάθε φορά το καλύτερο δυνατό». 

Για το τι φιλοδοξεί να κάνει στην Ξάνθη: «Θέλω να κάνω σε πρώτη φάση τους συμπαίκτες μου, σε δεύτερη φάση τον προπονητή και στην συνέχεια τον κόσμο να μου δείξουν εμπιστοσύνη. Κυρίως στους αμυντικούς μου. Να νιώθουν ότι έχουν πίσω κάποιον που τους βοηθάει και μπορεί να βασίζονται πάνω του».