GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ροδόπη: «Ματιάστηκε» η καλλιέργεια του σκόρδου

Μια παραδοσιακή καλλιέργεια, όπως αυτή του σκόρδου και του κρεμμυδιού «σβήνει» στη Ροδόπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χωριό της Διώνης...

Μια παραδοσιακή καλλιέργεια, όπως αυτή του σκόρδου και του κρεμμυδιού «σβήνει» στη Ροδόπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χωριό της Διώνης, παλαιότερα στις 100 οικογένειες οι 80 ασχολούνταν με την καλλιέργεια του σκόρδου, σήμερα έχουν μείνει μόνο τρεις.

Το υψηλό κόστος παραγωγής, τα πολλά μεροκάματα και το χαμηλό κέρδος απομακρύνει και τους τελευταίους από την παραγωγή τους, όπως ο κος Νίκος Λιτσούδης, που μίλησε στην ΕΡΑ Κομοτηνής. Ίδια η εικόνα και στα χωριά της Στρύμης και της Ξυλαγανής. Φέτος, την δεινή θέση τους επιδείνωσε ακόμη περισσότερο η χαλαζόπτωση.

«Δύο μήνες τώρα περιμέναμε την εκτίμηση της ζημιάς, άργησε να γίνει» δηλώνει ο κος Λιτσούδης και σημειώνει την ανάγκη να υπάρξει τάχιστη καταβολή των αποζημιώσεων. Μεγάλος «βραχνάς», όπως λέει, είναι και οι συνεχείς έλεγχοι για φοροδιαφυγή στις λαϊκές στις οποίες παίρνουν μέρος οι καλλιεργητές «τα υψηλά πρόστιμα για λάθη που γίνονται πάνω στη βιασύνη μας να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας αποτελούν για μας την χαριστική βολή.»