GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προειδοποίηση σε δήμους για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Απάντηση υπουργείου Εργασίας στις καταγγελίες για τη μη τήρηση της νομοθεσίας Απάντηση στις συνεχείς καταγγελίες από συμμετέχοντες στο...

Απάντηση υπουργείου Εργασίας στις καταγγελίες για τη μη τήρηση της νομοθεσίας

Απάντηση στις συνεχείς καταγγελίες από συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους ΟΤΑ, που αφορά 32.433 ανέργους, ότι οι δήμοι δεν τηρούν τους όρους της Πρόσκλησης για την Κοινωφελή Εργασία, αλλά και της εργατικής νομοθεσίας, δίνει η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Δήμητρα Χαλικιά.

Όπως τονίζει, το υπουργείο Εργασίας δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παρέκκλιση για μη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και της προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Η κ. Χαλιικιά στη δήλωση της αποδέχεται πως παρατηρούνται φαινόμενα μη τήρησης τόσο των όρων της Δημόσιας Πρόσκλησης 2/2015 όσο και της εργατικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων, και για το λόγο αυτό αναφέρει ότι το υπουργείο Εργασίας έχει στείλει επιστολή στο γενικό γραμματέα του ΣΕΠΕ ζητώντας τη διενέργεια άμεσων ελέγχων σε όλους τους Δήμους που απασχολούν ανέργους σε Κοινωφελή Εργασία. Συνεχίζοντας σημειώνει ότι παρά τις παραπάνω ενέργειες, κάποιες υπηρεσίες δήμων και συγκεκριμένα των Τομέων Καθαριότητας και Περιβάλλοντος & Πρασίνου, συνεχίζουν να μην εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσίας και δεν λαμβάνουν τα υποχρεωτικά μέσα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Αναφερόμενη σε συμβάν σε δήμο της Αττικής -χωρίς να κατονομάζει-, η κ. Χαλκιά δηλώνει σαφώς ότι όποιος δήμος δεν συμμορφώνεται με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης και με την εργατική νομοθεσία, η Γενική Γραμματεία θα προχωρά σε εφαρμογή του νόμου έτσι ώστε μετά την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας, θα αφαιρείται η θέση του ωφελούμενου από τον Επιβλέποντα Φορέα και η συγκεκριμένη θέση θα παραμένει κενή, και οι άνεργοι -σύμφωνα με το άρθρο 10.16- θα μεταφέρονται σε άλλους δήμους έτσι ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.