GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ποινική δίωξη για τα φυλλάδια που πέταξαν μπροστά στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Ποινική δίωξη σε βάρος του Αστέριου Χάμου, προέδρου του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου (Π.Ε.Σ.) άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης ...

Ποινική δίωξη σε βάρος του Αστέριου Χάμου, προέδρου του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου (Π.Ε.Σ.) άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης για την ρίψη φυλλαδίων στην οποία προχώρησε ο εν λόγω σύνδεσμος έξω από το Τούρκικο Προξενείο Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου καλείται να προσέλθει στο Μονομελές Πλημμεληματοδικείο Κομοτηνής την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016, κατηγορούμενος για παράβαση των άρθρων 1, 14, 26, 27, 51, 53, 57, 79, και 191 (παρ. 1) του Ποινικού Κώδικος, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση φόβου και ανησυχίας στους πολίτες και διατάραξη της «δημοσίας πίστεως».
  
Οι ποινές που επισύρουν οι μνημονευθείσες παραβάσεις συνεπάγονται πολυετή φυλάκιση.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κατηγορείται πως στις 24-08-2014 οδηγώντας το αυτοκίνητο του πατέρα του πέρασε μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο και πέταξε φέιγ βολάν, ενώ στην συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, "τα έγγραφα τα οποία πέταξε και τα οποία ήταν προσιτά σε αόριστο αριθμό διερχομένων πολιτών ήταν ψευδή κατά περιεχόμενο και ικανά να ταράξουν τη δημόσια πίστη των πολιτών και να επιφέρουν σε αυτούς φόβους και ανησυχίες, καθόσον το ειδικότερο περιεχόμενό τους μεταξύ άλλων ανέφερε: ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ - ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. 

Η Π.Ε.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του Συνδέσμου.