GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Όχι» στον χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας ΑΜΘ από τον Δήμο Καβάλας

Ομόφωνο «όχι» στον Χωροταξικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης εξέφρασε, κατά τη πρόσφατη έκτακτη συνεδρίασή του, ...

Ομόφωνο «όχι» στον Χωροταξικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης εξέφρασε, κατά τη πρόσφατη έκτακτη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Το σκεπτικό της απόφασης έχει να κάνει με το γεγονός ότι το σχέδιο υποβαθμίζει την ανάπτυξη της Καβάλας και το ρόλο που μπορεί να έχει στην Περιφέρεια. Το ψήφισμα, που εκδόθηκε, θα αποσταλεί στην περιφέρεια και στο αρμόδιο υπουργείο.

«Περιοχή β’ κατηγορίας»
«Τα ίδια θέματα που συζητούσαμε το 2003, συζητήσαμε και χθες για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό», δήλωσε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας αναφορικά με την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υποστήριξε δε, ότι οι τεχνοκράτες των Αθηνών αντιμετωπίζουν την Καβάλα σαν μία περιοχή δεύτερης Κατηγορίας, όπου το λιμάνι και το αεροδρόμιο υποβαθμίζονται, την ίδια ώρα που εδώ και δεκαετίες η Καβάλα παραμένει χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση.

Πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2009
Στα επίπεδα του 2009 θα φθάσει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών, Φώτης Πούλος. Όπως υποστήριξε, θέρμανση με επιδόματα δεν γίνεται και ανέφερε ότι ήδη το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι αυξημένο για την προμήθεια πετρελαίου, παρότι η διακίνηση του ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου μετά τις εξαγγελίες για την αλλαγή στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Δράμα: Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε παιδιά απόρων οικογενειών
Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας που καλείται να καλύψει τις ανάγκες παιδιών απόρων οικογενειών πρόκειται να υλοποιήσει φέτος ο δήμος Δράμας, σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Παιδιά οικογενειών που πληρούν τις προϋποθέσεις θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα σε συνεργαζόμενα φροντιστήρια όλης της περιοχής. Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία, γραφεία 130 και 125, του δήμου Δράμας.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ