GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ομαδική "έκσταση" σε συνέδριο ομοιοπαθητικής στη Γερμανία

Δεκάδες συμμετέχοντες κατέληξαν στο νοσοκομείο, μετά τη λήψη παραισθησιογόνων ουσιών, παραπλήσιων με το LSD και το ecstasy. Δεν πίστ...

Δεκάδες συμμετέχοντες κατέληξαν στο νοσοκομείο, μετά τη λήψη παραισθησιογόνων ουσιών, παραπλήσιων με το LSD και το ecstasy.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους η αστυνομία και οι πρώτες βοήθειες όταν έφτασαν σε ξενοδοχείο που διεξαγόταν ένα συνέδριο ομοιοπαθητικής στη Γερμανία και βρήκαν δεκάδες γιατρούς- συμμετέχοντες σε... έκσταση!

Άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 26 έως 56 ετών, κυλιόντουσαν στον κήπο του ξενοδοχείου, τρέκλιζαν, μουρμούριζαν ακατάλυπτα και είχαν σπασμούς, κάνοντας τον διευθυντή του ξενοδοχείου να καλέσει έντρομος βοήθεια!

Σύμφωνα με την Bild, 150 ομοιοπαθητικοί γιατροί έλαβαν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους το παραισθησιογόνο ναρκωτικό 2C-E, γνωστό στη Γερμανία ως Aquarust, παραπλήσιο με το LSD και το ecstasy.

'Ολοι τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με κράμπες, αναπνευστικά προβλήματα και ταχυπαλμίες και ανιχνεύθηκαν θετικοί στην ουσία. 

Το τραγελαφικό περιστατικό συνέβη στην πόλη Χάντελοχ. Οι αρχές εκτιμούν ότι οι σύνεδροι δεν έλαβαν το ναρκωτικό εν γνώση τους, ενώ οι διοργανωτές αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι σύνεδροι να συμμετείχαν σε κάποιου είδους ομαδικό πείραμα, ή να έπεσαν θύματα φάρσας. Ωστόσο, η ανακριτική διαδικασία καθυστερεί καθώς οι αρχές περιμένουν οι εμπλεκόμενοι να «συνέλθουν» για να πάρουν καταθέσεις. 

Η παραισθησιογόνος ουσία 2C-E έχει απαγορευτεί στην Γερμανία και μια σειρά άλλες χώρες, όπως η Δανία, η Φινλανδία και η Μεγάλη Βρετανία.