GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ολοκληρώθηκαν τα Εράσμεια στον Δήμο Τοπείρου – Θέατρο, γλέντια και χορός (+ΦΩΤΟ)

Η Πολιτιστική Στέγη Ερασμίου «Γ. Βιζυηνός» με την υποστήριξη του Δήμου Τοπείρου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τις 4ήμερες πολιτιστικές ...

Η Πολιτιστική Στέγη Ερασμίου «Γ. Βιζυηνός» με την υποστήριξη του Δήμου Τοπείρου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τις 4ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις Εράσμεια 2015.

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στην παραλία Ερασμίου, χοροστατούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα και ακολούθησε δεξίωση στα ΚΑΠΗ Ερασμίου. 

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου διοργανώθηκε θεατρική παράσταση « Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά» σε σκηνοθεσία του Κώστα Λειβαδίτη από το Θέατρο ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ.

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου τελέσθηκε λειτουργία και περιφορά της εικόνας του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου με συνοδεία της φιλαρμονικής χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη κ. κ. Σοφρόνιου Γκουτζίνη, Πρωτοσύγκελου Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου,   και παρουσία του Δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελένης Πολυχρονιάδου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερασμίου κ. Τερζή Αθανάσιου, της Προέδρου της Βθμιας εκπαίδευσης Δήμου Τοπείρου κ. Καρκαλιάνης Αναστασίας, του Προέδρου του ΝΠΔΔ  Ερασμίου κ. Γιοβανόπουλου Άγγελου και του Αντιπροέδρου των ΚΑΠΗ κ. Κιατίπη Νικόλαου. Ο Αρχιμανδρίτης κ. Σοφρόνιος  παρακάθισε σε δεξίωση στο ΚΑΠΗ του Ερασμίου όπου προσφέρθηκαν τοπικά σπιτικά εδέσματα.  

Ακολούθησε Πολιτιστική βραδιά με παράσταση  της μπάντας ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ και των χορευτικών συγκροτημάτων « Εφηβικό τμήμα της Πολιτιστικής στέγης Ερασμίου», του Πολιτιστικού συλλόγου Τοξοτών, του Πολιτιστικού συλλόγου Αβάτου και του Πολιτιστικού συλλόγου Εβριτών Ξάνθης. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής στέγης Ερασμίου  κ. Χρήστος Γκρίτζιος και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και τα χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. 

Το Σάββατο το πρωί ανήμερα της εορτής τελέσθηκε θεία λειτουργία χοροστατούντος του Πανοσιολογητάτου Αρχιμανδρίτη πατήρ Αντωνίου Βούλκου.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν το Σάββατο 29 Αυγούστου το βράδυ με παραδοσιακή Λαϊκή βραδιά με τον κ. Κώστα Σεφέτη και την συνοδεία του κ. Πάνου Πλακιά και το κλαρίνο του.