GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο “Μεγάλος Αδελφός” στο Λιμνίο της Ξάνθης – Εξετάζεται να μπουν κάμερες για ασφάλεια

-Αντιδράσεις από παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο να μπουν κάμερες μέσα στο Λιμνίο -Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο κανονισμός λειτουργίας ...

-Αντιδράσεις από παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο να μπουν κάμερες μέσα στο Λιμνίο
-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο κανονισμός λειτουργίας του χώρου

Το ενδεχόμενο βιντεοσκόπησης των ανακαινισμένων χώρων στο Λιμνίο της Ξάνθης εξετάζει ο Δήμος, για τον έλεγχο και την ασφάλεια των νέων εγκαταστάσεων όπως αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, με παρατάξεις της Αντιπολίτευσης να αντιδρούν. 

Πρόκειται για τα θεματικά πάρκα στην περιοχή του Λιμνίου τα οποία έχουν ανακαινιστεί πλήρως και είναι έτοιμα να δοθούν προς χρήση στο κοινό, με το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρά στην τελευταία συνεδρίασή του στην έγκριση - κατά πλειοψηφία - του κανονισμού λειτουργίας του χώρου. 

Αυτό που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν η πρόβλεψη, μέσα στον κανονισμό λειτουργίας, για να τοποθετηθούν κάμερες για την ασφάλεια του χώρου. Αρχικά ο κ. Νίκος Ανταμπούφης αντέδρασε, ζητώντας αυτό να αφαιρεθεί από τον κανονισμό, επικαλούμενος την σχετική νομοθεσία αλλά και θέματα ελευθερίας, λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να εγκρίνει τον κανονισμό. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Γιώργος Κολλάρος, που επίσης έφερε αντιδράσεις για τις κάμερες, αντιπροτείνοντας να επιστρατευτούν οι ίδιοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την φύλαξη του χώρου εάν δεν μπορεί να βρεθεί εναλλακτική λύση. 

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος, κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, τόνισε πως για την βιντεοσκόπηση θα κατατεθεί σχετικό αίτημα για να δοθεί άδεια και εάν δεν είναι σύννομη η διαδικασία τότε προφανώς το αίτημα θα απορριφθεί. Ο ίδιος τόνισε πως θα υπάρξει πρόβλημα με την φύλαξη του χώρου, στον οποίον προς το παρόν απασχολούνται εργαζόμενοι από τα 5μήνα, ενώ διευκρίνισε ότι το εν λόγω έργο κόστισε αρκετά χρήματα και πρόκειται για μια τεράστια έκταση η οποία πρέπει να ελέγχεται. 

“Στο παρελθόν εκεί εντοπίζονταν παραβατικές συμπεριφορές. Ήδη έχουμε 4 υπαλλήλους που φροντίζουν την καθαριότητα και την φύλαξη, αλλά είναι με τα 5μηνα. Εάν δεν μας χορηγηθεί η άδεια για βιντεοσκόπηση τότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Είναι τεράστιος όμως ο χώρος και βλέπουμε σε μικρότερους μέσα στον Δήμο τι βανδαλισμοί γίνονται” υπογράμμισε ο κ. Δημαρχόπουλος, λέγοντας λίγη ώρα αργότερα εάν δεν μπορεί να βρεθεί λύση για την φύλαξη του χώρου θα μπορούσε μέσω μελέτης να παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρία. 

Ωράριο λειτουργίας
Το πάρκο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος θα γίνουν προσπάθειες ώστε να λειτουργεί συνέχεια αλλά και τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες, ενώ θα μπορούν να το επισκέπτονται ελεύθερα όλα τα σχολεία της πόλης. 

Οι όροι λειτουργίας όπως παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο 
1. Η είσοδος στο πάρκο επιτρέπεται μόνο από τις υπάρχουσες εισόδους και μόνο τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του.
2. Ο Δήμος Ξάνθης μπορεί με απόφασή του να θέτει περιορισμούς για χρήσεις σε τμήματα του πάρκου. 
3. Το ελεύθερο παιχνίδι επιτρέπεται μόνο στους χώρους που έχουν διαμορφωθεί, ειδικά για το σκοπό αυτό. 
4. H ελεύθερη κυκλοφορία σκύλων ή άλλων κατοικίδιων ζώων που συνοδεύουν επισκέπτες επιτρέπεται μόνο στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, ειδικά για το σκοπό αυτό 
5. Το Πάρκο δεν μπορεί να παραχωρείται  για  κερδοσκοπική δραστηριότητα, ούτε για οποιουδήποτε είδους δράσεις φορέων και συλλόγων.
6. Οι βοηθητικοί χώροι -WC & WC ΑΜΕΑ- θα είναι προσβάσιμοι με ευθύνη των φυλάκων του πάρκου.
7.Η αποθήκη, στο περίπτερο πληροφόρησης θα χρησιμοποιείται από τους διαχειριστές του πάρκου για την αποθήκευση υλικών υγιεινής και καθαρισμού και λοιπών εργαλείων.
8.Το περίπτερο πληροφόρησης θα χρησιμοποιείται και ως χώρος στάσης των φυλάκων.
9. Ο χώρος θα βιντεοσκοπείται για λόγους ασφαλείας.