GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μεγάλος νικητής η αποχή στην Ξάνθη – Ξεπέρασε το 70% ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Μύκης

-Τρίτη η Χ.Α. στον Νομό, έλαβε μόλις 79 ψήφους στον Δήμο Μύκης Η αποχή είναι σίγουρα, για ακόμη μια φορά, ο μεγάλος νικητής των βουλ...

-Τρίτη η Χ.Α. στον Νομό, έλαβε μόλις 79 ψήφους στον Δήμο Μύκης

Η αποχή είναι σίγουρα, για ακόμη μια φορά, ο μεγάλος νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Ξάνθη αφού ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων του Νομού που δεν προσήλθε στις κάλπες για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αυξήθηκε κατά 6.000 συγκριτικά με τις εκλογές του Ιανουαρίου. 

Πιο συγκεκριμένα από 115.991 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στις κάλπες προσήλθαν μόλις οι 59.829 όταν τον Ιανουαρίου ψήφισαν στον Νομό 66.843 άτομα. Την ίδια στιγμή τα λευκά ψηφοδέλτια σχεδόν διπλασιάστηκαν μιας και από 571 τον Ιανουάριο έγιναν 1.228 την Κυριακή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε πρώτος το νήμα στον Νομό, ενώ από καραμπόλες κατάφερε να εκλέξει συνολικά 3 Βουλευτές καταλαμβάνοντας όλες τις τοπικές έδρες ενώ η ΝΔ δεν κατάφερε να εκλέξει κανέναν βουλευτή. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως και στους 4 Δήμους του Νομού ο ΣΥΡΙΖΑ τερμάτισε πρώτος σε ψήφους ενώ στον Δήμο Μύκης, για ακόμη μια φορά, σάρωσε με το ποσοστό του να ξεπερνά το 70%! 

Η μεγαλύτερη αποχή καταγράφεται στους Δήμους Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου, όπου κυμάνθηκε στο 40% με 50% ενώ στον Δήμο Μύκης από τους 19.681 εγγεγραμμένους ψήφισαν 11.480 άτομα. Μάλιστα στον ίδιο Δήμο η Χρυσή Αυγή που σε επίπεδο Νομού αύξησε τα ποσοστά της και κατέκτησε την τρίτη θέση, χωρίς ωστόσο να εκλέξει Βουλευτή, σημείωσε το χαμηλότερο ποσοστό της που κυμάνθηκε στο 0,73% ήτοι μόλις 79 ψήφους. Στους υπόλοιπους δήμους διατηρεί την τρίτη θέση του κόμμα της Χ.Α.

Από τα κόμματα που συμμετείχαν στην εκλογική αναμέτρηση δύο ήταν αυτά που σε επίπεδο Νομού δεν έλαβαν καμία ψήφο και δεν είναι άλλα από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.) και την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» ενώ καθόλου ψήφους δεν έλαβαν και οι ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.