GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αισιοδοξία στην ΛΑΕ Ξάνθης για τις εκλογές - “Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια φρικώδη μετάλλαξη”

-Παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης δύο υποψήφιοι Βουλευτές στον Νομό  Συνέντευξη Τύπου λίγο πριν τις εκλογές της ...

-Παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης δύο υποψήφιοι Βουλευτές στον Νομό 

Συνέντευξη Τύπου λίγο πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου παραχώρησαν οι δύο πρώτοι στην λίστα του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στην Ξάνθη, το πρωί της Πέμπτης. 

Οι κύριοι Σελβιερογλου Δημήτρης και Κοσμίδης Νίκος αναφέρθηκαν στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί λίγο πριν τις εκλογές, σε προγραμματικές θέσεις του κόμματος αλλά και σε σχέδια για την περιοχή της Ξάνθης και ευρύτερα της Περιφέρειας ΑΜΘ. 

“Είμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών, η εκλογική περίοδος ήταν πάρα πολύ μικρή και είχε στοιχεία αιφνιδιασμού και εξαναγκασμού του ελληνικού λάου για να ψηφίσει, εκβιαστικά, συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που έχουν κάνει τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί με τους συμμάχους τους, που ψήφισαν τα μνημόνια” ανέφερε ο κ. Σελβιερογλου, τονίζοντας πως η ΛΑΕ θεωρεί καταστροφικά τα μνημόνια και οι αποχωρήσεις των μελών της από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με το γεγονός πως αυτός (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) οδηγήθηκε σε μια “φρικώδη μετάλλαξη” λόγω της αλλαγής στην πολιτική που εφαρμόστηκε, συγκριτικά με αυτήν που είχε εξαγγελθεί. 

“Οι δημοσκοπήσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν κατηγορούμε τις εταιρείες αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε πως όλες έχουν την αντικειμενικότητα και την επιστημονική επάρκεια για να αναλύσουν το που πηγαίνει ο λαός” επισήμανε ο ίδιος, για να προσθέσει πως κατά την εκτίμησή του το κόμμα που θα κόψει τρίτο το νήμα στην μάχη της Κυριακής – πανελλαδικά – θα είναι και αυτό στο οποίο θα καταλήξει η τρίτη έδρα της Ξάνθης. “Δεν ξέρουμε εάν αυτό επιτευχθεί αλλά είναι μια εκτίμηση που κάνουμε. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί, να αναδείξουμε τα προβλήματα και να μην είναι η Χρυσή Αυγή αυτή που θα διεκδικήσει την τρίτη έδρα. Εάν είχαμε εμείς αυτή την ευκαιρία θα εκπροσωπούσαμε επάξια την τρίτη έδρα στον Νομό, δεν θα αλλάζαμε απόψεις στην πορεία, αυτές που καταθέτουμε σήμερα θα διατηρούσαμε και θα ήμασταν συνεπείς στην επιλογή των συμπολιτών μας”. 

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΛΑΕ στην Ξάνθη μάλιστα αναφέρθηκε και στην επίσκεψη της κας Μπακογιάννη στην περιοχή λέγοντας πως αυτή δεν ήταν τυχαία αλλά εντάσσεται στην εκλογική τακτική της ΝΔ, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, για να συμπληρώσει πως “αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες, να δουν την προσπάθεια που κάνουμε χωρίς τα μεγάλα μέσα και τους μηχανισμούς τους παρελθόντος και να μας το αναγνωρίσουν”. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε επιγραμματικά στην αξιοποίηση της γεωθερμίας, την τουριστική προβολή της περιοχής αλλά και στο ζήτημα της Αστυνομικής Σχολής και των συνεταιριστικών εργοστασίων, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως το “να κάνουμε συνέχεια μνημόσυνα στα συνεταιριστικά δεν έχει καμία αξία. Για την επαναλειτουργία της ΕΒΖ και των άλλων εργοστασίων πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο κυβερνητικό που να πείθει και τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει”. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε! 
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Νίκος Κοσμίδης στάθηκε κυρίως στους λόγους που οδήγησαν τον ίδιο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ΛΑΕ στο να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως δεν άλλαξαν οι προσωπικές του θέσεις, αλλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε και άλλαξε πολιτική. 

“Το κακό που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης ο Τσίπρας στην αριστερά  και όχι μόνο στην αριστερά αλλά και στην πατριωτική φωνή και συνείδηση των Ελλήνων είναι πάρα πολύ μεγάλο και εγώ δεν θα πω ότι η ΛΑΕ μπορεί να το διαχειριστεί εύκολα, χωρίς πραγματικά να αγωνιστεί να ξαναπεί σε αυτό τον κόσμο ότι δεν τελείωσε τίποτα” σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως  “στην ιστορία τα πράγματα δεν έχουν μια τερατολογία όπως την θέλουν οι κυβερνήσεις, δεν ολοκληρώνονται τα πράγματα απλά με μια κυβερνητική απόφαση, εάν ήταν έτσι η ιστορία θα είχε μείνει πάρα πολύ πίσω. Εμείς πιστεύουμε ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να συν-διαμορφώνονται από τον λαό, αυτό πίστευε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Φτάσαμε όμως να λέει ο Αλέξης Τσίπρας ότι εγώ είμαι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το πράγμα είναι μια φρικώδης μετάλλαξη την οποία δεν μπορούμε να καταλάβουμε και λυπούμαστε πάρα πολύ”. 

Μάλιστα, ο κος Κοσμίδης διευκρίνισε πως εάν και η ΛΑΕ οδηγηθεί σε μια πολιτική σαν αυτή που εφαρμόζει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει και από αυτήν.