GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χειροπέδες σε 3 άτομα στην Κομοτηνή για ναρκωτικά – Βρέθηκαν κάνναβη, χάπια και 3 μαχαίρια (+ΦΩΤΟ)

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 49 δενδρύλλια κάνναβης, 20, 3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 29 φαρμακευτικά δισκία, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά...

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 49 δενδρύλλια κάνναβης, 20, 3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 29 φαρμακευτικά δισκία, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 3 μαχαίρια    

Συνελήφθησαν, το Σάββατο 5 και την Πέμπτη 10-9-2015, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 47, 25 (άντρες) και 38 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχής ναρκωτικών και παράβασης του νόμου περί όπλων.  

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι του Σαββάτου 5-9-2015, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι τον εντόπισαν να καλλιεργεί σε δύο (2) διαφορετικά σημεία, συνολικά 44 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,80 έως 3,40 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στην οικία του δράστη καθώς και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης και κατέσχεσαν :
1 φυτό κάνναβης, ύψους 50 εκατοστών
1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,3 γραμμαρίων
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Στη δεύτερη περίπτωση, την Πέμπτη (10-9-2015) το απόγευμα, οι παραπάνω αστυνομικοί σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους άλλους δύο ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να καλλιεργούν σε αγροτική περιοχή 4 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 έως 1,80 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Σε έρευνα που ακολούθησε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία των δραστών, καθώς και την κατοχή τους, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:
2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 17 γραμμαρίων
29 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος XANAX 

Επιπρόσθετα, στις παραπάνω φυτείες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 57 πλαστικά δοχεία, 3 φτυάρια, 4 πλαστικές γλάστρες, 1 πλαστικό κυτίο με λίπασμα και 1 νάιλον συσκευασία με φυτόχωμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.