GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προβλήματα με το τσουβάλι στα Σχολεία της Ξάνθης – Δεκάδες κενά και καθαρίστριες στον «αέρα»

-Παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη Δάσκαλοι και Καθηγητές περιγράφοντας την εικόνα  Την δραματική εικόνα που παρουσιάζουν τα ...

-Παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη Δάσκαλοι και Καθηγητές περιγράφοντας την εικόνα 

Την δραματική εικόνα που παρουσιάζουν τα Σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ξάνθη περιέγραψαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές, στο Εργατικό Κέντρο. 

Διδασκαλικός Σύλλογος, Σύλλογος Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων, ΕΛΜΕ και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρθηκαν εκτενώς στα προβλήματα που καταγράφονται σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια της Ξάνθης με τις ελλείψεις καθηγητών να αποτελούν το μεγαλύτερο αγκάθι στην Δημοσία εκπαίδευση καθώς ανέρχονται σε δεκάδες οι θέσεις δασκάλων και καθηγητών που δεν έχουν καλυφθεί, παρά τις δεσμεύσεις. 

Τραγική εικόνα 
“Τα προβλήματα είναι συσσωρευμένα, η κατάσταση είναι τραγική και για αυτό δεν ευθύνεται μόνο η οικονομική κρίση αλλά και η έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού” ανέφερε ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος εξηγώντας πως για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα των κενών θέσεων πρέπει να γίνουν μόνιμοι διορισμοί, ενώ διευκρίνισε πως στην Ξάνθη – όπως άλλωστε επισημάνθηκε και πρόσφατα σε σχετική ανακοίνωση – τα κενά είναι δεκάδες και θα καλυφθούν μερικώς με μετακινήσεις εκπαιδευτικών ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό έχει αποφασιστεί η αναστολή των ολοήμερων σχολείων καθώς και το κλείσιμο νηπιαγωγείων που έχουν κάτω από 10 μαθητές. 

Στο αέρα οι καθαρίστριες 
Την ίδια στιγμή μείζον πρόβλημα φαίνεται πως έχει ανακύψει, για ακόμη μια φορά με τις καθαρίστριες, με τον κ. Ντούμο να επισημαίνει πως υπάρχουν οφειλές από την προηγούμενη χρονιά καθώς και πως μέχρι στιγμής δεν υπεγράφησαν νέες συμβάσεις και παραμένει άγνωστο το πως θα λυθεί το εν λόγω πρόβλημα. 

Λουκέτο σε 3 μειονοτικά 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων, κ. Κιγιτζή Νουρεδήν, αναφέρθηκε λεπτομερώς στα προβλήματα των μειονοτικών σχολείων της Ξάνθης λέγοντας μεταξύ άλλων πως 3 εξ αυτών οδηγούνται τελικώς σε αναστολή λειτουργίας και οι μαθητές θα πρέπει να μεταφέρονται αλλού, ενώ διευκρίνισε πως το πρόβλημα με τις καθαρίστριες είναι καθολικό και τα Σχολεία δεν έχουν καθαριστεί όπως θα έπρεπε για να υποδεχθούν τους μαθητές. 

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι τα βιβλία του τουρκόγλωσσου προγράμματος δεν έχουν ακόμη φτάσει και παραμένει άγνωστο το πότε αυτό θα συμβεί, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός πως αυξήθηκε το ωράριο των διευθυντών (μόνο) στα μειονοτικά σχολεία, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και πως σε ολόκληρη την Θράκη συνολικά 8 Μειονοτικά κατεβάζουν φέτος ρολά. 

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ αναφέρθηκε σε διαχρονικά προβλήματα που καταγράφονται εδώ και χρόνια στα Σχολεία τόσο της περιοχής όσο και ολόκληρης της χώρας, τονίζοντας πως η κατάσταση δεν είναι τόσο οξυμένη στην Δευτεροβάθμια όσο στην Πρωτοβάθμια. Παράλληλα τόνισε πως οι νέοι διορισμοί καλύπτουν μόλις το 10% αυτών που βγαίνουν στην σύνταξη, υποστηρίζοντας πως και ο ίδιος συμφωνεί με την θέση του κ. Ντούμου περί άμεσων και μόνιμων διορισμών.