GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Υψηλότερη ζήτηση για το πετρέλαιο προβλέπει ο ΟΠΕΚ

Αναμένει κατά μέσο όρο 30,31 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2016 Υψηλότερη ζήτηση για το αργό πετρέλαιο που παράγουν τα κράτη-μέλη του τον...

Αναμένει κατά μέσο όρο 30,31 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2016

Υψηλότερη ζήτηση για το αργό πετρέλαιο που παράγουν τα κράτη-μέλη του τον επόμενο χρόνο προέβλεψε ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), εμμένοντας στην άποψή του ότι η στρατηγική του να επιτρέπει την πτώση των τιμών θα περιορίσει την προσφορά του μαύρου χρυσού από τις ΗΠΑ και άλλους ανταγωνιστές.

Η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ, πάντως, αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2016 και προέβλεψε μια λιγότερο δραματική επιβράδυνση για την προσφορά από μη κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ απ’ ό,τι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι αναμένει τη ζήτηση για το αργό που παράγουν τα κράτη-μέλη του να φθάσει κατά μέσο όρο τα 30,31 εκατ. βαρέλια την ημέρα, με την εκτίμησή του να αυξάνεται κατά 190.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με τον περασμένο μήνα, παρά τη βραδύτερη αύξηση της συνολικής ζήτησης λόγω των ασθενέστερων προοπτικών για τη Λατινική Αμερική και την Κίνα.

«Παρά τη μέτρια οικονομική ανάπτυξη, τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν καλύτερη από την αναμενόμενη ζήτηση για το πετρέλαιο στις βασικές καταναλώτριες χώρες», ανέφερε ο ΟΠΕΚ στην έκθεσή του.

«Παράλληλα, η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου εμφανίζει ενδείξεις επιβράδυνσης. Αυτό θα μπορούσε να συνεισφέρει στη μείωση της ανισορροπίας στα θεμελιώδη της αγοράς πετρελαίου, ωστόσο μένει να δούμε σε τι έκταση μπορεί να επιτευχθεί αυτό τους επόμενους μήνες».