GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τελικά το «εκδικητικό σεξ» σας βοηθάει να ξεπεράσετε τον πρώην;

Λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσετε έναν πρώην είναι να κάνετε σεξ με έναν καινούργιο εραστή. Τελικά βοηθάει όμως ή κάνει τα π...

Λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσετε έναν πρώην είναι να κάνετε σεξ με έναν καινούργιο εραστή. Τελικά βοηθάει όμως ή κάνει τα πράγματα χειρότερα;

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Μισούρι έβαλε στο μικροσκόπιο 170 ανθρώπους που είχαν βιώσει πρόσφατα έναν χωρισμό για 10-12 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της μελέτης παρατηρήθηκε ότι το 35% των συμμετεχόντων έκανε σεξ με κάποιον άλλον με σκοπό να ξεπεράσει τον πρώην ενώ το 25% έκανε σεξ με κάποιον άλλον στο πλαίσιο της εκδίκησης.

Περιττό να πούμε πως τα αρχικά στατιστικά ήταν υψηλότερα για αυτούς που τους παράτησαν από αυτούς που έφυγαν από τη σχέση. Αυτό που ήθελαν εκείνοι που τους παράτησαν ήταν να επιβεβαιωθούν. Επιπλέον παρατηρήθηκε πως εκείνοι που τους παράτησαν ήταν πιο πιθανό να κάνουν σεξ με κάποιον άγνωστο (ή και με πολλούς αγνώστους) από ότι εκείνοι που τερμάτισαν τη σχέση τους.

Αυτό που παρατηρήθηκε επίσης ήταν πως μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα (περίπου 5 μήνες) και αυτοί που τους είχαν παρατήσει και αυτοί που είχαν φύγει από τη σχέση έκαναν πλέον σεξ για τους ίδιους λόγους και δεν υπήρχε καθόλου το θέμα της εκδίκησης στο προσκήνιο.

Βοηθάει, όμως, το σεξ εκδίκησης; Δεν είναι βέβαιο! Παρόλο που οι ερευνητές λένε πως το να κάνεις σεξ με κάποιον που μόλις γνώρισες μπορεί να έχει το ρίσκο να πληγωθείς ακόμα περισσότερο, από την άλλη λένε πως είναι πιθανό να βοηθήσει στη διαδικασία της επούλωσης.

Αν λοιπόν ακόμα σας τσούζει ο χωρισμός ο συγγραφέας της μελέτης Lynne Cooper προτείνει να περιμένετε μέχρι να υποχωρήσουν τα αρνητικά συναισθήματα από τον χωρισμό. Αν πάντως αισθάνεστε μια πραγματική σπίθα για ένα νέο πρόσωπο τότε δεν έχετε παρά να προχωρήσετε αφού το σεξ μπορεί να σας οδηγήσει σε μια πραγματική καλή και σταθερή σχέση, λέει ο Cooper.