GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φωτιά σε δασική έκταση στις Θέρμες - Κινητοποιήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική (+ΦΩΤΟ)

-Άμεση η αντίδραση των κατοίκων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης Φωτιά σε δασική έκταση στον οικισμό των Θερμών, στην ορεινή Ξ...

-Άμεση η αντίδραση των κατοίκων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης

Φωτιά σε δασική έκταση στον οικισμό των Θερμών, στην ορεινή Ξάνθη, ξέσπασε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, με την Πυροσβεστική να κινητοποιείται άμεσα αποτρέποντας τα χειρότερα. 

Η φωτιά ξέσπασε μέσα στο δάσος, λίγο πριν την κορυφή Άγιος Ιωάννης, και έγινε αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης. Την ίδια στιγμή 4 κάτοικοι από τον οικισμό των Θερμών έσπευσαν στην περιοχή καταφέρνοντας μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική να περιορίσουν την φωτιά. 

Οι πυροσβέστες μέσα σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκαν στο σημείο με 3 πυροσβεστικά οχήματα και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν και η φωτιά γίνει επικίνδυνη. 

Η φωτιά που περιορίστηκε άμεσα και τέθηκε υπό έλεγχο, κρίνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς εάν είχαν καθυστερήσει οι κάτοικοι ή οι πυροσβέστες τότε πολύ πιθανόν να είχε εξαπλωθεί ταχύτατα. 

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το πως ξέσπασε η πυρκαγιά, ωστόσο η Π.Υ. Ξάνθης διενεργεί προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή εκδηλώθηκε.