GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έσκασε πυροσβεστήρας σε ψητοπωλείο της Ξάνθης – Κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική άμεσα

-Έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες στο τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Ξάνθης  Την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας π...

-Έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες στο τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Ξάνθης 

Την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκάλεσαν οι άσπροι καπνοί που αναδύονταν από ψητοπωλείο, επί της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Ξάνθης καθώς και ο ήχος έκρηξης το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν άμεσα στην περιοχή, υπό τον φόβο εκδήλωσης πυρκαγιάς διαπιστώνοντας ωστόσο πως οι καπνοί προέρχονταν από έναν πυροσβεστήρα του καταστήματος, ο οποίος και έσκασε. 

Από την πυροσβεστήρα βγήκε λευκή σκόνη που δημιούργησε τον καπνό που προκάλεσε άλλωστε και την αρχική ανησυχία. 

Πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο κέντρο της πόλης πανικοβλήθηκαν βλέποντας τα Πυροσβεστικά οχήματα και ακούγοντας τις σειρήνες, ωστόσο τελικώς δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Π.Υ. που ωστόσο μερίμνησε σπεύδοντας με 2 πλήρως επανδρωμένα οχήματα στην περιοχή. 

Φωτιά στο τηλεφωνικό κέντρο! 
Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει αρκετά περιστατικά πυρκαγιών κατά μήκος του Νομού με πιο σοβαρό αυτό της πυρκαγιάς σε δασική έκταση κοντά στις Θέρμες την Δευτέρα. 

Το Σάββατο η Π.Υ. αντιμετώπισε φωτιά που εξαπλώθηκε στην περιοχή των Κιμμερίων, κοντά στο περιαστικό δάσος ωστόσο οι φλόγες δεν κατάφεραν να επεκταθούν μιας και οι πυροσβέστες τις έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο. Από την φωτιά κάηκε μικρή έκταση με χαμηλή βλάστηση αν και υπήρξε κίνδυνος να επεκταθεί και στο περιαστικό δάσος, με ό,τι συνέπειες θα μπορούσε αυτό να έχει.  Τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. 

Την ίδια στιγμή οι πυροσβέστες της Π.Υ. Ξάνθης κλήθηκαν για την κατάσβεση φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Μάνδρα. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής ξέσπασε πυρκαγιά από την οποία κάηκαν 10 στρέμματα γης, με χαμηλή βλάστηση καθώς και κυψέλες με μέλισσες, ενώ απειλήθηκε και μια κτηνοτροφική μονάδα με την Πυροσβεστική ωστόσο να αποτρέπει τα χειρότερα.