GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δομές της Ειδικής Αγωγής εκπέμπουν σήμα SOS

Την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ Έντονο είναι το πρόβλημα με τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ του Παιδείας για προσλήψεις...

Την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Έντονο είναι το πρόβλημα με τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ του Παιδείας για προσλήψεις στις Περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας γεγονός που αναδεικνύεται από δελτίο τύπου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής), στο οποίο αναφέρεται ότι «μετά από τις επαφές με στελέχη του Υπουργείου και το γραφείο της Υπουργού, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αδυναμίας στελέχωσης της ΕΑΕ για τη φετινή σχολική χρονιά στις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας και Ν. Αιγαίου, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των πιστώσεων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ έχει σχεδόν διπλασιαστεί φέτος».

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κ. Καρπενησιώτη ο οποίος δήλωσε ότι, αν και οι πιστώσεις έχουν διπλασιαστεί, λόγω της κατανομής των Περιφερειών η Αττική δικαιούται περιορισμένη χρηματοδότηση ενώ τα κενά μόνο σε Ειδικό Επιστημονικό και Βοηθητικό Προσωπικό φθάνουν τα 550! «Στο σχολείο που εργάζομαι υπάρχουν 50 παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και το μόνιμο προσωπικό ανέρχεται σε 4-5 άτομα. Αν δεν έρθουν 17 με 18 αναπληρωτές το σχολείο δε μπορεί να δουλέψει, ενώ υπάρχουν και άλλα παραδείγματα σχολείων τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα » τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Όσον αφορά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπάρχουν 4000 πιστώσεις οι οποίες όμως προορίζονται και για τη Γενική Αγωγή η οποία επίσης παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα ελλείψεων.

Πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση τόνισε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι και λύση να βρεθεί σήμερα οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες καθώς υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδικασία που θα οδηγήσει στην καλύτερη των περιπτώσεων στην κάλυψη των κενών στα μέσα με τέλη Οκτωβρίου.

Στο δελτίο Tύπου της η «ΠΟΣΕΕΠΕΑ εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά της για το ενδεχόμενο μη επαρκούς στελέχωσης των δομών της ΕΑΕ από ΕΕΠ, ΕΒΠ και εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής.

Λυπούμαστε και αγανακτούμε από το γεγονός ότι για μια ακόμη χρονιά το υπουργείο οδηγείται και πάλι σε διακρίσεις εις βάρος της Ειδικής Εκπαίδευσης, αντιμετωπίζοντας τους μαθητές με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ως παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Είναι περιττό να επισημάνουμε ότι για την ΠΟΣΕΕΠΕΑ δεν αποτελεί βιώσιμη και αξιοπρεπή λύση η κάλυψη των κενών μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Για τους παραπάνω λόγους, συγκαλούμε τη Δευτέρα 21-9-2015, ώρα:14:30, διευρυμένο Δ.Σ. με την παρουσία των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ, Β. Βούγια και Δ. Παπαευθυμίου, τους αιρετούς του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής Μπ. Λεωτσάκου και Δ. Αρβανίτη, το προεδρείο του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, καθώς και εκπροσώπους του ΣΑΤΕΑ, προκειμένου να αποφασιστούν από κοινού οι επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν το συντομότερο δυνατό».