GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Διάλογος με φίλους για τις εκλογές με την καρδιά και με το μυαλό» - Του Δημήτρη Αδαμίδη

Συνάντησα 4 μέρες πριν τις εκλογές, ένα φιλικό ζευγάρι (τον Γιώργο και την Αναστασία). «Είμαστε θυμωμένοι μαζί σου!! Τον Γενάρη μας έπ...

Συνάντησα 4 μέρες πριν τις εκλογές, ένα φιλικό ζευγάρι (τον Γιώργο και την Αναστασία).
«Είμαστε θυμωμένοι μαζί σου!! Τον Γενάρη μας έπεισες να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίσαμε, εμπιστευτήκαμε και να μας φόρεσε ο Τσίπρας το 3ο μνημόνιο!! Δεν θα πάμε να ψηφίσουμε!»

-Ναι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε: κατάργηση του μνημονίου, μείωση του χρέους, χτύπημα της  διαφθοράς, κοινωνική δικαιοσύνη, να πληρώσουν οι πλούσιοι. Αλλά για να δούμε. Αμφισβητείτε ότι προσπάθησε να καταργήσει το μνημόνιο, ότι πάλεψε για μια δίκαιη συμφωνία μέχρι τέλους; Ότι έφτασε τον αγώνα μέχρι το τελευταίο πέναλτι;

«Όχι, πράγματι το πάλεψε πολύ σκληρά. Το σωστό να λέγετε» απάντησε η Αναστασία.
- Ο Τσίπρας έφτασε σ’ ένα σημείο που δεν μπορούσε παρά να συνθηκολογήσει. Σαν τον ορειβάτη που ξεκινάει να κατακτήσει την κορυφή, περνάει εμπόδια, δυσκολίες, κινδύνους, κατορθώνει να σταθεί όρθιος παρ’ όλο που το πετροβολούν και φτάνει μπροστά σε γκρεμό. Τι να κάνει; Να πηδήξει και να μείνει συνεπής, ή να γυρίσει πίσω και να διαλέξει άλλο μονοπάτι, πιο μακρύ αλλά πιο ασφαλές; Αν δηλώναμε αδυναμία πληρωμής, βγαίναμε  από το ευρώ, πηγαίναμε στη δραχμή χωρίς συναλλαγματικά αποθέματα, ποιός θα την πλήρωνε; οι τραπεζίτες και οι κεφαλαιούχοι που είχαν βγάλει τα λεφτά τους έξω; ή οι απλοί άνθρωποι σαν εσένα που θα χάνανε τις 8.000 κατάθεση που έχουν στην τράπεζα, που θα έβλεπαν ότι ενώ μέχρι χθες το μεροκάματο έφτανε για 2 κιλά κρέας, 1 κιλό ψωμί και 2 λίτρα γάλα τώρα να φτάνει μόνο για τα μισά; Ποιος υπεύθυνος πρωθυπουργός θα φόρτωνε τέτοια συμφορά στον λαό του; Ποιος θα άντεχε να βλέπει το ποσοστό αυτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας να πηγαίνει από το 30% στο 60%; Και τώρα τι μας λένε ορισμένοι: «υποσχεθήκατε την κορυφή τώρα! Συνεχίστε και πηδήξτε στον γκρεμό, πρέπει να φανείτε συνεπείς». Δηλαδή συνεπείς μεν, αλλά με τσακισμένη τη χώρα! Άλλοι πάλι μας λένε: «δεν σας τα λέγαμε; τίποτα δεν γίνετε, δεν έπρεπε καν να προσπαθήσετε, γυρίστε πίσω και σκύψτε το κεφάλι, ο αντίπαλος είναι ανίκητος». Δηλαδή σκύψτε το κεφάλι και πείτε σε όλα ναι στον Σόιμπλε. Ε όχι λοιπόν φίλε Γιώργο και Αναστασία ούτε θα σκύψουμε και θα εγκαταλείψουμε, ούτε θα σας ρίξουμε στο γκρεμό! Κάνουμε προσωρινά πίσω για να βρούμε μαζί άλλο δρόμο για την κορυφή.

«Ναι ρε Δημήτρη, αλλά τότε γιατί υποσχεθήκατε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;»
-Μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν μετρήσαμε τα πράγματα σωστά, ότι υπερεκτιμήσαμε τη δύναμη του δίκιου, ότι υποεκτιμήσαμε τη δύναμη του χρήματος, ότι δεν προετοιμαστήκαμε πλήρως… Σίγουρα αυτό σηκώνει ανάλυση και κουβέντα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς Γιώργο να ισχυριστείς, ότι ο Τσίπρας δεν φέρθηκε τίμια και ειλικρινά. Άλλωστε αυτος ο ίδιος είπε ότι η εντολή της 25ης Γενάρη για κατάργηση του μνημονίου εξαντλήθηκε και βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στην κρίση του λαού, δεν είναι τίμιο να συνεχίσει με την παλιά εντολή αφού οι συνθήκες άλλαξαν ριζικά με την υπογραφή του νέου μνημονίου. 

«Πράγματι αυτό που έκανε είναι τίμιο» είπε η Αναστασία, «Αλλά με τα υπόλοιπα την μείωση του χρέους, το χτύπημα της  διαφθοράς, την κοινωνική δικαιοσύνη, το να πληρώσουν οι πλούσιοι τι έκανε;»

«Μέσα σε 6 μήνες και μάλιστα σε καθεστώς πολιορκίας από Σόιμπλε και σία κατόρθωσε να βάλει στο τραπέζι της Ευρώπης το θέμα της μείωσης του χρέους, έχει σε αυτό συμμάχους Ιταλία, Γαλλία και Αυστρία μέχρι και το ΔΝΤ συμφωνεί για την ανάγκη μείωσης. Μόνο αν πετύχουμε την μείωση μπορούμε να ξεφύγουμε από τον λάκκο των λεόντων. Επίσης σε 400.000 ανθρώπους με το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση έδωσε ρεύμα και φαγητό. Κατήργησε το 5ευρω στα νοσοκομεία, εξασφάλιση την περίθαλψη των ανασφάλιστων, έφτιαξε τις 100 δόσεις, άρχισε να πιάνει τους φοροκλέφτες της λίστας Λαγκάρντ, βάζει τα κανάλια να πληρώσουν τους φόρους που χρωστάνε κ.α   
«Καλά αυτά αλλά τώρα τι περισσότερο θα μπορέσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους, αφού μνημόνιο υπάρχει ούτως ή άλλως» συμπλήρωσε ο Γιώργος.
-Τι πράγματι παίζεται στις εκλογές αυτές: Από τη μια έχουμε το σχέδιο Σόιμπλε να επαναφέρει μέσω συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το παλιό διεφθαρμένο κομματικό κατεστημένο, ξεφτιλίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύοντας ως μόνη αντιμνημονιακή δύναμη την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποκτήσουν οι αντιδραστικοί κύκλοι της Γερμανίας την πλήρη κυριαρχία της χώρας μας. Από την άλλη αν δώσουμε μεγάλη δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει κυβέρνηση θα διαπραγματευτούμε την αποφασιστικά την μείωση του χρέους εμείς και όχι αυτοί που σε όλους τους τόνους το θεωρούν βιώσιμο. Θα  υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, θα υπερασπίσουμε τα σπίτια του κοσμάκη από τα κοράκια με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, θα χτυπήσουμε τη διαφθορά, το ρουσφέτι, την αδικία. Ποιος μπορεί να τα κάνει αυτά;  εμείς  ή αυτοί που 40 χρόνια τώρα τα δημιούργησαν και τα γιγάντωσαν; Ή μήπως η αποχή από τις εκλογές την οποία φλερτάρεις φίλε μου;

«Εμείς γιατρέ, σε ξέρουμε για αγωνιστή μέσα στους δρόμους, στις διαδηλώσεις, στα δικαστήρια. Φοβάμαι μήπως τώρα με την υποψηφιότητά σου ως βουλευτής μας αφήσεις να παλεύουμε μόνοι μας και αφήσεις τους δρόμους χάριν των πολιτικών γραφείων» αναρωτήθηκε η Αναστασία.
-Το ξέρεις καλά Αναστασία μου, όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ «γεννηθήκαμε» μέσα στις απεργίες για το σταμάτημα των απολύσεων στο ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης, για την κατάργηση του 5ευρου στο νοσοκομείο, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων εκπαιδευτικών είτε στις δικαστικές αίθουσες υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην υγεία όλων των ανθρώπων. Εκεί γνωριστήκαμε, εκεί θα μείνουμε να αγωνιζόμαστε. Θέλουμε όμως μια κυβέρνηση προοδευτική που θα ακούει τη φωνή μας, και που θα μετασχηματίζει τον αγώνα μας σε νόμους και δράσεις κατά της διαφθοράς και της αδικίας. Γι΄ αυτό συστρατευόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Στα δύσκολα δεν το βάζουμε κάτω, δεν μεμψιμοιρούμε, δεν απογοητευόμαστε, δεν εγκαταλείπουμε, αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα για την Ελλάδα. 

«Έστω και με μισή καρδιά γιατί στεναχωρεθήκαμε από την κατάληξη της διαπραγμάτευσης, αλλά με ολόκληρο το μυαλό μας θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν θέλουμε να παραδώσουμε την κυριαρχία της χώρας, της δικής μας ζωής και της ζωής των παιδιών μας στα σχέδια του Σόιμπλε»   είπαν και οι δύο. 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ