GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αρχές Οκτωβρίου η έκθεση βιωσιμότητας της ΕΒΖ

To πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί στην Τράπεζα Πειραιώς η έκθεση βιωσιμότητας για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρ...

To πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί στην Τράπεζα Πειραιώς η έκθεση βιωσιμότητας για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. 

Τα τελευταία στοιχεία της έκθεσης συγκεντρώνονται αυτές τις μέρες από τα στελέχη της επίσης εισηγμένης «Ευρωσύμβουλοι», που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη εργασία έπειτα από εντολή της διοίκησης της ΕΒΖ. Εφόσον εγκριθεί το πλάνο βιωσιμότητας από την Τράπεζα Πειραιώς, εκτιμάται ότι η διοίκηση της ΕΒΖ θα ζητήσει τη διατήρηση της συμφωνίας ειρήνης που έχουν υπογράψει μεταξύ τους και έχει διάρκεια έως το τέλος Σεπτεμβρίου. 

Μάλιστα, η ΕΒΖ αναμένεται να ζητήσει η συμφωνία ειρήνης να ανανεωθεί για έναν ακόμη μήνα, επικαλούμενη τα capital controls. Παράλληλα, η ΕΒΖ στη διάρκεια του τελευταίου διμήνου προχώρησε σε διακανονισμό των οφειλών της προς τη ΔΕΠΑ, ύψους 10 εκατ. ευρώ, από την καμπάνια του 2014, όσο και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην οποία οφείλει 2,8 εκατ. για τη μεταφορά τεύτλων πέρυσι. 

Οσον αφορά τη ΔΕΠΑ, η συμφωνία προβλέπει ότι η ΕΒΖ θα προπληρώσει 3 εκατ. για τις καταναλώσεις που θα κάνει φέτος στο Πλατύ και μία δόση για τα περυσινά χρέη και τα υπόλοιπα σε βάθος χρόνου, ενώ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η συμφωνία προβλέπει να δοθεί προκαταβολή 700.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, που είναι η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (υπό ειδική εκκαθάριση), έχει προκαταβάλει, από 06.04.2015, στον ειδικό λογαριασμό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου το ποσό των 30 εκατ. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΒΖ έχει διαθέσει έως σήμερα το ποσό των 17,8 εκατ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ