GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τα βρόντηξε και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ ο Δ. Σαλτούρος – Σκληρή ανακοίνωση για τους “μνηστήρες”

-Μετά την... σφαγή που επικράτησε σε τοπικό επίπεδο για το ποιος θα μπει πρώτος στην λίστα!  -Το απόγευμα της Κυριακής απέσυρε την υπο...

-Μετά την... σφαγή που επικράτησε σε τοπικό επίπεδο για το ποιος θα μπει πρώτος στην λίστα! 
-Το απόγευμα της Κυριακής απέσυρε την υποψηφιότητά του και αποχώρησε από το κόμμα 

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε επισήμως το πρωί της Δευτέρας ο πρώην Βουλευτής του κόμματος στην Ξάνθη, κ. Δημήτρης Σαλτούρος, μιλώντας στον “Ξάνθη FM100”. 

Προηγήθηκε η απόφαση του ιδίου να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, μετά από ένα έντονο παρασκήνιο και μια σειρά από διεργασίες για την διεκδίκηση από διάφορες επίδοξους “μνηστήρες” της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στον Νομό, η οποία και πιθανά οδηγήσει σε εκλογή Βουλευτή. 

Πόλεμος για την πρώτη θέση 
Τις τελευταίες ημέρες τόσο στο παρασκήνιο όσο και στο προσκήνιο κατεγράφη ένας πόλεμος στελεχών του κόμματος στον Νομό για το ποιος θα τοποθετηθεί στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου. Πέραν του κ. Σαλτούρου ο οποίος άλλωστε συμμετείχε και στις πρόσφατες εκλογές – που διεξήχθησαν με σταυροδοσία – καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, την πρώτη θέση στην λίστα διεκδίκησε ο κ. Φώτης Καραλίδης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, αλλά και κ. Σάββας Μελισσόπολους φαίνεται πως επίσης βρέθηκε πολύ κοντά στο να ηγηθεί του ψηφοδελτίου.  

Η “μάχη” συνεχίστηκε για μέρες με το κόμμα τοπικά να χωρίζεται σε δύο πρακτικά στρατόπεδα, ενώ τελικώς από τα κεντρικά αποφασίστηκε να μην τοποθετηθεί πρώτος ο πρώην Βουλευτής. Αυτό ήταν κάτι που προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, την έντονη αντίδραση του τελευταίου, που γνωστοποίησε – μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε – πως αποσύρει την υποψηφιότητά του, λέγοντας μάλιστα πως η διαδικασία στελέχωσης του ψηφοδελτίου υποβαθμίστηκε. 

Ακολούθως ωστόσο και ο κ. Φώτης Καραλίδης φαίνεται πως απέσυρε το ενδιαφέρον του με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άτομο για να τοποθετηθεί επικεφαλής και να ακολουθηθούν μια σειρά από διεργασίες κυριολεκτικά στο παρά ένα για να βρεθεί το πρόσωπο που θα ηγηθεί τελικώς του ψηφοδελτίου στον Νομό. 

Οργή Σαλτούρου 
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, ο πρώην Βουλευτής έκανε σαφές πως πέραν δεν απέσυρε απλά το ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο στον Νομό, αλλά πως αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας λεπτομερώς τους λόγους αλλά και το παρασκήνιο που τον οδήγησε σε αυτή του την απόφαση.  

Ο ίδιος έκανε λόγο για κατάλοιπα μιας κομματικής παρακμής ενώ σχολιάζοντας την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να μην επιλέξει τον ίδιο για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου, όπως θα περίμενε κανείς, δήλωσε πως “την κα Γεννηματά την γνωρίζω πάρα πολύ λίγο και με γνωρίζει και εκείνη πάρα πολύ λίγο και αυτό φαίνεται άλλωστε από την απόφασή της να μην είμαι εγώ πρώτος στην λίστα”. 

Μάλιστα σχολιάζοντας το μέλλον του κόμματος, ανέφερε πως “δεν είμαι ομόθυμος και δεν είμαι αισιόδοξος όσον αναφορά τον τρόπο που πολιτεύεται η κα Γεννηματά”, κάνοντας μνεία σε προσωπικές ανασφάλειες και κομματισμό που παραπέμπει σε ένα πολύ θλιβερό παρελθόν.  

Παράλληλα, αξιολογώντας και το γεγονός πως τελικά ο κ. Καραλίδης απέσυρε και αυτός το ενδιαφέρον του, εκτιμά πως στόχος ήταν να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος και να μην έχει πιθανότητες να εκλεχθεί Βουλευτής. “Φυσικά δεν θα μπορούσαν να το καταφέρουν αυτό εάν δεν είχαν βρει μια ηγεσία αδύναμη. Η δήλωσή μου αυτή μετά την προσπάθεια να παραμείνω σιωπηλός και όσο πιο κόσμιος μπορούσε, με ό,τι είχε προηγηθεί, σηματοδοτεί την αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαι μέλος άλλο του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζω να πολιτεύομαι ως ενεργό πολίτης, ως ενεργό ον και θα συνεχίσω να αποδέχομαι την τιμή που μου κάνει ο κόσμος να εκφέρω πολιτικό λόγο”.

Η ανακοίνωση 
Αφού επί ημέρες έσπειραν τη διαίρεση και τη σπίλωση στο έδαφος που η κεντρική ηγεσία με τη στάση της τους παρείχε, αμφισβητώντας χωρίς κανένα δικαίωμα τη νωπή  και σαφή ετυμηγορία του ξανθιώτικου λαού τον προηγούμενο μόλις  Γενάρη, τα τοπικά «στελέχη» του ΠΑΣΟΚ τελικώς πέτυχαν να ευτελίσουν και να υποβαθμίσουν χωρίς ανάλογο προηγούμενο τη διαδικασία διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, με τη βοήθεια βεβαίως της «μαχόμενης» δημοσιογραφίας. Και αφού το πέτυχαν, έκαναν πίσω. Κύριοι, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Ήρθε η ώρα να θερίσετε. Ήρθε η ευκαιρία σας να εκλεγείτε βουλευτές. Σας την παρέχω απλόχερα ευχόμενος καλή επιτυχία, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην Βουλευτής.