GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ι.Χ. γεμάτα μετανάστες στον Έβρο – Χειροπέδες σε 2 διακινητές με 16 άτομα (+ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσω...

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Δευτέρα (21-9-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 41χρονος, υπήκοος Γεωργίας και ένας 46χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και οκτώ (8) υπήκοοι Ιράκ. 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε Επαρχιακή Οδό του Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, έκαναν σήμα στάσης στον 41χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει. Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.  

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης εισήλθε σε αγροτική οδό,  ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθόσον συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. 

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 41χρονο, περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της αντίστασης και της πλαστογραφίας, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, ενώ όπως προέκυψε, οι πινακίδες κυκλοφορίας του παραπάνω οχήματος, είναι πλαστές.  

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (ύψος Σουφλίου), κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης,  οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης συνέλαβαν τον 46χρονο, διότι, τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. 

Σημειώνεται ότι σε βάρος των τεσσάρων (4) μη νόμιμων μεταναστών η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον  κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς τέσσερα (4) πλαστά δελτία ταυτότητας, των αρχών της Βουλγαρίας. 

Συνολικά κατασχέθηκαν: 
2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα 
4 πλαστά δελτία ταυτότητας
1 ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας
5 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.