GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες στην Ξάνθη – Κινητοποιήσεις πριν τις εκλογές στην Θράκη

-Κοινή συγκέντρωση των αγροτών από Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα το βράδυ της Τετάρτης στην Κομοτηνή  -Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητο...

-Κοινή συγκέντρωση των αγροτών από Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα το βράδυ της Τετάρτης στην Κομοτηνή 
-Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις λίγο πριν τις εκλογές 
-Σε αναμμένα κάρβουνα και οι κτηνοτρόφοι για την οζώδη δερματίτιδα στον Έβρο 

Τα τρακτέρ τους... ζεσταίνουν οι αγρότες στην Ξάνθη και την Θράκη ευρύτερα, καθώς όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Τετάρτη, κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις λίγο πριν τις εκλογές. 

Αγρότες από τον Δήμο Κομοτηνής, τον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών, την Ξάνθη και την Δράμα έδωσαν το παρών το βράδυ της Τετάρτης σε ανοιχτή συνέλευση με στόχο την χάραξη των θέσεων που θα κρατήσουν οι αγροτικοί σύλλογοι της Θράκης, για τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που προωθούνται. 

“Σε μια συνεχόμενη πορεία στα αγροτικά δρώμενα εδώ και  χρόνια ως επαγγελματίες της αγροτικής τάξης, επικροτώντας την παραγωγή, προβάλλουμε σε ρεαλιστική βάση τα αγροτικά προβλήματα που προκύπτουν από τους όρους του 3ου μνημονίου και φτωχοποιούν τον πρωτογενή τομέα, διεκδικώντας δικαίωμα στη παραγωγή” αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή του οι αγρότες, που κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την Τετάρτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτεμβρίου, ήτοι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. 

Μάλιστα, οι ίδιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες διαμαρτυρίες και δράσεις εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. 

Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τους παραγωγούς της Θράκης, το φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και το κόστος παραγωγής – ΦΠΑ. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στα γραφεία του αγροτικού συλλόγου Κομοτηνής, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στις κινητοποιήσεις φαίνεται πως θα συμμετάσχουν και οι αγρότες του Έβρου, που δέχθηκαν απανωτά χτυπήματα την χρονιά που πέρασε, κυρίως από τις θεομηνίες που έπληξαν τον Νομό. 

Σε αναμμένα κάρβουνα οι κτηνοτρόφοι 
Την ίδια στιγμή, μετά και τα 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας σε κτηνοτροφικές μονάδες του Έβρου, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Θράκης βρίσκονται, εκ νέου σε αναβρασμό. 

Ήδη οι δύο εκτροφές θανατώθηκαν, ενώ εξαγγέλθηκε ο εμβολιασμός 20.000 βοοειδών στον Νομό. Ωστόσο η οργή των κτηνοτρόφων ξεχειλίζει τόσο για την εμφάνιση του νέου ιού, που αποτελεί έναν πραγματικό εφιάλτη για τους ίδιους και τα ζώα τους, όσο και για τα απανωτά χαστούκια που έχουν δεχθεί τα τελευταία δύο χρόνια, από τις διάφορες ασθένειες που εξαφάνισαν το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής αλλά και τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις και έπληξαν ιδιαίτερα τους ίδιους.