GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χέρι βοηθείας από τον Δήμο Αβδήρων στον Τόπειρο για τις μελέτες – Σύμβαση συνεργασίας

-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχετικό αίτημα του Δήμου Τοπείρου από το Δ.Σ. Αβδήρων Χέρι βοηθείας άπλωσε ο Δήμος Αβδήρων στον Δήμο Τοπ...

-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχετικό αίτημα του Δήμου Τοπείρου από το Δ.Σ. Αβδήρων

Χέρι βοηθείας άπλωσε ο Δήμος Αβδήρων στον Δήμο Τοπείρου υπογράφοντας σύμβαση διαβαθμιδικής συνεργασίας για την εκπόνηση μελετών.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Τοπείρου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των Τεχνικών του Υπηρεσιών, μιας και διαθέτει μόλις 2 μηχανικούς με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να εκπονεί μελέτες ώστε να προχωρά και στην υλοποίηση αντίστοιχων έργων.

Παρά τις διαρκείς οχλήσεις του Δημάρχου, κ. Θωμά Μίχογλου, στους αρμόδιους φορείς για την εξεύρεση λύσης στο μείζον αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τον Δήμο, μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει η αναμενόμενη μέριμνα επ’ αυτού.

Αντίθετα, ο Δήμος αναγκάστηκε να αναζητήσει βοήθεια στους υπόλοιπους ΟΤΑ της περιοχής, συναντώντας πολλές φορές κλειστές πόρτες ή και εμπόδια με καθαρά πολιτικό άρωμα.

Συνεργασία με τα Άβδηρα
Στις 3 Αυγούστου ο Δήμος Τοπείρου υπέβαλε αίτημα προς τον Δήμο Αβδήρων ζητώντας την σύναψη σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας του άρθρου 99 του Ν. 3852/2010 με τον Δήμο, οποία σύμβαση να καθορίζει την συνεργασία του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης και του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αβδήρων.

Το ζήτημα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων, με το Σώμα να εγκρίνει κατά πλειοψηφία την συνεργασία των δύο Τεχνικών Υπηρεσιών για την εκπόνηση συνολικά 3 μελετών.

Πρόκειται για τις εξής μελέτες:
Προμήθεια Ηλεκτρολογικού Υλικού Τακτικά 30.000 ευρώ
Προμήθεια Χημικού Υλικού Τακτικά 12.000 ευρώ
Προμήθεια Μεταχειρισμένου Αυτοκινήτου Τϋπου 4Χ4 Τακτικά 15.000 ευρώ

Μειοψήφησε ο Σίσκος
Κατά τη διάρκεια συζήτησης του σχετικού θέματος, στο Δημοτικό Συμβούλιο ενστάσεις έφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Τσολακίδης, κος Γιώργος Σίσκος – ο οποίος και μειοψήφησε – λέγοντας (όπως καταγράφηκε στα πρακτικά) πως «δεν ψηφίζω το θέμα αυτό και θέλω να θυμίσω στο σώμα όταν κάποια στιγμή ήλθε εδώ και υπήρχε ομολογία Μηχανικού του Δήμου ότι είχε φόρτο εργασίας και δεν μπορούσε να επιβλέπει έργο του Δήμου και χάθηκαν εξήντα δύο χιλιάρικα (ευρώ) γιατί δεν μπορούσε να ετοιμάσει τους πίνακες, πως είναι δυνατόν τώρα αυτοί να έχουν χρόνο να πηγαίνουν να κάνουν και προμήθειες σε άλλο Δήμο, για αυτό ακριβώς το λόγο δεν το ψηφίζω (το θέμα) και καταγγέλλω το γεγονός αυτό».

Απαντώντας ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, τόνισε πως «δεν είναι έργο για να γίνει προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού πρέπει να υπογράψει ηλεκτρολόγος μηχανικός, αυτοί δεν έχουν και τους κάνουμε εξυπηρέτηση, έχουν ετοιμάσει την μελέτη τους θα ελεγχθεί από την δική μας τεχνική υπηρεσία και θα υπογραφεί, η ουσία είναι ο έλεγχος και η υπογραφή».

Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Τσολακίδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ανέφερε πως «αν όντως ο Δήμος Τοπείρου εγγράφως ζητά από τον Δήμο μας την συνδρομή μας για μελέτες, προμήθειες κλπ επειδή δεν έχει τους μηχανικούς που χρειάζεται, τότε λέμε ναι».