GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεχάστε το «LOL», το «χαχα» εκφράζει πλέον το ψηφιακό μας γέλιο

Σύμφωνα με έρευνα του Facebook Τα πολύχρωμα emojis (μετεξέλιξη των smilies) και το «χεχε» έπονται, για όσους χαχανίσουν γραπτώς online...

Σύμφωνα με έρευνα του Facebook

Τα πολύχρωμα emojis (μετεξέλιξη των smilies) και το «χεχε» έπονται, για όσους χαχανίσουν γραπτώς online

Ειδικά αν ανήκετε στη γενιά των πιονέρων του Διαδικτύου σίγουρα έχετε χρησιμοποιήσει πολλές φορές τη συντομογραφία «LOL» -laughing out loud- γελώ δυνατά ή ξεκαρδίζομαι κατά το ελληνικότερον. 

Μαζί με τα smilies, τον ευφάνταστο συνδυασμό γραμμάτων και σημείων στίξης για τη δημιουργία χαρακτηριστικών προσώπων, ήταν ένας γρήγορος τρόπος για να εκφράσετε γραπτώς το γέλιο και κατ΄ επέκταση τη χαρά, τη θλίψη, την έκπληξη, την απορία και διάφορα άλλα συναισθήματα στον online συνομιλητή σας, ιδιαίτερα σε εποχές που το γραφικό περιβάλλον χρήσης ήταν ακόμα μια απρόσιτη πολυτέλεια για τους περισσότερους.

Σήμερα, οι πιο πολλοί φαίνεται ότι προτιμούν το «χαχα» (haha), θέλοντας να μεταφέρουν γραπτώς το γέλιο τους. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποίησε το Facebook, το 51,4% των χρηστών του γράφουν απλά «χαχα» όταν θέλουν να χαχανίσουν online, με το το «LOL» να έχει πια περιοριστεί μόλις στο 1,9%.

Τα πολύχρωμα emojis (μετεξέλιξη των smilies) χρησιμοποιούνται από το 33,7%, και το «χεχε» (hehe) από το 13,1% των χρηστών. Τα emojis προτιμούνται κυρίως από τους νεότερους ηλικιακά χρήστες και τις γυναίκες, ενώ το «χεχε» προτιμάται από τους άνδρες.