GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Θετικά τα πρώτα δείγματα από την Κινητή Αστυνομική Μονάδα στην Ξάνθη – Σχεδόν 70 δρομολόγια

Τα πρώτα αποτελέσματα του θεσμού των Κ.Α.Μ. θεωρούνται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς η ανταπόκριση πολιτών και τοπικών Φορέων είναι θετι...

Τα πρώτα αποτελέσματα του θεσμού των Κ.Α.Μ. θεωρούνται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς η ανταπόκριση πολιτών και τοπικών Φορέων είναι θετική

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Ξάνθη, κατά το πρώτο τρίμηνο της πιλοτικής εφαρμογής της, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 69 δρομολόγια. Εξυπηρετήθηκαν συνολικά 1.212 περιπτώσεις (συγκεκριμένα 1.176 από ιδιώτες και 36 από τοπικούς Φορείς) παροχής πληροφοριών, επίλυσης προβλημάτων – προσωπικών διαφορών, παροχής συμβουλών, βεβαιώσεων γνησίου υπογραφής κτλ.

Μέσω του θεσμού των Κ.Α.Μ. αναπτύσσονται σχέσεις επικοινωνίας και συμφιλίωσης της Αστυνομίας με τους πολίτες και τους Φορείς απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίες συντελούν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

“Η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων εντάσσεται στον κεντρικό στόχο της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία. Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες επιτρέπουν την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε δυσπρόσιτες περιοχές, όσο και την περαιτέρω ανάπτυξη φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, σε καθημερινή βάση” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. 

Πιλοτικά σε 4 πόλεις 
Κατά το τρίμηνο της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος (τέλη Απρίλιου-τελη Ιούλιου 2015) ενεργοποιήθηκαν αρχικά τέσσερις (4) Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, στην Αρκαδία, την Εύβοια, τα Ιωάννινα και την Ξάνθη.  Πρόσφατα αποφασίστηκε η διεύρυνση του θεσμού στη Φθιώτιδα, την Άρτα, την Πρέβεζα, την ορεινή Κορινθία και τη Μάνδρα Αττικής. 

Οι Κ.Α.Μ. είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα αποτελέσματα της δραστηριότητας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων κινούνται σε θετική κατεύθυνση και η επισκεψιμότητα ιδιωτών και Φορέων είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Αποτέλεσμα αυτής της ανταπόκρισης είναι αφ’ ενός η πρόληψη – αποτροπή  παραβατικών συμπεριφορών, αφ’ ετέρου η ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας, συνεργασίας και συμφιλίωσης με τους πολίτες και τους Φορείς των πλέον απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών, παράγοντες που συντελούν καθοριστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού τέλη Απρίλιου του 2015, η αστυνομική παρουσία ενισχύθηκε στις απομακρυσμένες περιοχές της Ξάνθης, των Ιωαννίνων, της Εύβοιας και της Αρκαδίας, βελτιώνοντας σε ικανοποιητικό βαθμό την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, μέσω της παροχής επιτόπιων υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η άμεση επιχειρησιακή ανταπόκριση σε ζητήματα γενικής αστυνόμευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.