GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνελήφθη για πορνογραφία νηπίων μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άνδρας 31 ετών για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Ο δράστης εντοπίστηκ...

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άνδρας 31 ετών για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙ.ΔΙ.Η.Ε. ύστερα από άμεση και συντονισμένη έρευνα σε περιοχή εκτός Αττικής, στην οποία έκανε διακοπές.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες διαδικτυακές έρευνες, καθώς ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε επί μήνες συνδέσεις διαδικτύου (IP) άλλων προσώπων, στις οποίες είχε αποκτήσει παράνομα πρόσβαση, προκειμένου να μην εντοπίζεται. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του δράστη διακριβώθηκε η κατοχή περίπου -38.000- αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο ανταλλαγής αρχείων Peer-to-Peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής - ψηφιακής έρευνας των εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του συλληφθέντος, ο οποίος χρησιμοποιούσε επί μήνες συνδέσεις διαδικτύου (IP) άλλων προσώπων, στις οποίες είχε αποκτήσει παράνομα πρόσβαση, προκειμένου να μην εντοπίζεται.

Την Παρασκευή (07-08-2015) κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγε επιτόπια έρευνα στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκε ο διαδικτυακός του λογαριασμός, τον οποίο χρησιμοποιούσε σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Ειδικότερα, από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του δράστη, διακριβώθηκε η κατοχή χιλιάδων (38.000 περίπου) αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν νήπια, γεγονός για το οποίο ο δράστης συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς απουσίαζε σε διακοπές σε περιοχή εκτός Αττικής, στην οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη ύστερα από άμεση και συντονισμένη έρευνα διαφορετικού κλιμακίου αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις σκληροί δίσκοι, που θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.